Dette er en blodfersk verdensmester i skreifiske

John Arne Solheim kunne smile bredest under VM i skreifiske med en skrei på 25,88 kilo. – Jeg trodde jeg hadde en kveite på kroken.

Dagen før ødela VM-debutanten snella på fiskestanga. Med nytt utstyr dro like gjerne John Arne Solheim opp det som ble den desidert største skreien i årets verdensmesterskap.

– Jeg trodde jeg hadde en kveite på kroken. Den dro med seg mye snøre. Vi trodde likevel ikke den var så stor at jeg skulle vinne, men vi hadde selvfølgelig et håp om det, sier Solheim.

– Mye liv

Til sammen ble det i løpet av de to VM-dagene fisket mellom 25 og 30 tonn skrei. I år var det 662 påmeldte fra ni land. Fiskerne har reist fra blant andre New Zealand, USA, England, Polen, Russland, Sverige, Belgia, og Danmark. Arrangementet har blitt veldig populært og er en gedigen folkefest i Svolvær sentrum.

– Vi var spent på vær og vind, men dette ble en fantastisk opplevelse. Mye folk, liv og stemning, sier den nybakte verdensmesteren.

Lørdag ettermiddag kunne VM-arrangøren melde om stinn brakke av fiskere som ville levere inn skrei i konkurransen.

– Det har vært en veldig trøkk og har blitt litt leveringskø, men det er bare blide fjes å se her på kaia, sa leder Stein Ståle Sortland i arrangørkomiteen til NRK.no.

– Falt i havet

Mye folk og god stemning førte også til at politiet fikk mye å gjøre i helga. Natt til fredag fisket de opp fire berusede menn som hadde falt i vannet i havnebassenget i Svolvær.

– Det er snakk om en kombinasjon av alkohol og at det er glatt og mørkt på kaiene, forklarte operasjonsleder Lisbeth Hansen i Midtre Hålogaland politidistrikt.

– Ikke siste gang

På dagtid var det imidlertid fiske etter skrei som stod i fokus. For John Arne Solheim var det første gang han deltok i VM, men definitivt ikke siste.

– Jeg kjenner det godt i armene at vi har tatt opp mye fisk. Likevel er man gira på mer. Vi begynte å planlegge neste års deltakelse da vi satt i båten, avslutter den blodferske verdensmesteren.

VM i skreifiske 2012

Til sammen ble det fisket mellom 25 og 30 tonn skrei.

Foto: Lars-Petter Kalkenberg

VM i skreifiske 2012

Justin, Cesilie og Mathilde selger kaffe og kaker til inntekt for klassetur på Svolvær ungdomsskole. På en time solgte de for 900 kroner.

Foto: Knut Haarvik / NRK