NRK Meny
Normal

Trosset snøværet for gratis brus

Ett av verdens største selskaper med reklamestunt på Reine i Lofoten.

Fra bruslanseringen på Reine i dag.

Fra bruslanseringen på Reine i dag.

Foto: Hanne Pernille Andersen

I snøvær og stiv kuling stod nesten 200 mennesker i kø utenfor dagligvarebutikken på Reine. Men det var hverken kjendiser eller gratiskonsert de trosset det sure været for.

God PR

Ett av verdens største selskaper, Coca-Cola Company lanserte en ny type brus for første gang i Norge. I motsetning til det som er vanlig, nemlig å lansere nye produkter i de største byene, valgte de denne gangen å holde lanseringen på Reine i Lofoten.

– Vi valgte Reine fordi det er veldig vakkert og dette er Norge på sitt aller beste. Vi har vært her i omtrent en uke og gjort mange forskjellige ting, forteller administrerende direktør i Coca-Cola Enterprise Norge, Stein Rømmerud.

– Blir reklameverdien større ved å ha lanseringen på et så lite sted?

– Vi sier at dette er noe helt annerledes. Det er verdens minste lansering på verdens vakreste sted, sier han.

Tar i mot alle gjester

Også ordfører i Moskenes, Lillian Rasmussen var til stede ved lanseringen. Hun syns det er helt greit at det kommer store selskaper og tar over bygda for en periode.

– Kommunen tar i mot alle mulige gjester som ønsker å komme hit. De har samarbeidet med næringslivet, og har kjøpt både produkter og tjenester mens de har vært her, sier hun.

Fra bruslanseringen på Reine

Fra bruslanseringen på Reine.

Foto: Hanne Pernille Andersen

– Føler du at bygda blir utnyttet av et selskap som bare ønsker å reklamere for seg selv?

– Jeg tror Reine også har hatt godt av det. Så langt er det en vinn-vinn-situasjon. Det er selvfølgelig noen som syns at man ikke skal stille opp for markedsføring av enkelte produkter, men for det meste har tilbakemeldingene vært greie.

Ordføreren forteller at det er fint å få arrangementer til bygda, men sier at det mangler ikke på aktivitet selv om det er midt på kaldeste vinteren.

– Det er flere turister her på sommeren, men vi mangler ikke aktivitet her på vinteren, men det foregår på en annen måte. På vinteren er vi opptatt med fiskeriene og mange turister kommer hit for å opppleve lyset, og spesielt nordlyset, sier ordføreren.