Normal

Venstre-topp hisser til brudd med regjeringen

13 av 18 fylkesledere i Venstre sier de vil felle Erna Solbergs regjering, dersom hun ikke snur og gjør det vesentlig dyrere å forurense, skriver VG. – Bruddet kan være et faktum før jul, sier fylkesleder i Nordland Venstre, Anja Johansen.

Leder Nordland Venstre

– Bruddet kan være et faktum før jul, sier fylkesleder i Nordland Venstre, Anja Johansen.

Foto: Nordland Venstre

– Venstre må nå vurdere seriøst om vi fortsatt skal være et støtteparti for regjeringen. Vi skal gå i forhandlinger, men det er nok mange i partiet vårt nå som tenker at hvis vi ikke får mer enn dette ut av det grønne skiftet, så får regjeringen fine seg andre støttepartier enn Venstre. Jeg mener at det bør bli et brudd før jul dersom forhandlingene om statsbudsjettet ikke gir adskillig større utslippskutt, sier Johansen til VG.

Venstre-leder Trine Skei Grande var rasende etter at finansminister Siv Jensen (Frp) la frem statsbudsjettet torsdag. Det har hun full støtte for i sitt eget parti.

En ringerunde VG har foretatt blant Venstres fylkesledere, viser at tålmodigheten i Høyre- og Frp-regjeringens støtteparti har tatt slutt.

Fylkeslederen i Troms Venstre, minner om at partiet har felt regjeringer på miljøsaken før.

– Jeg kan ikke se bort ifra at med et dårlig resultat eller noe som er i nærheten av det som foreligger i dag, så kommer vi til å gjøre det igjen, sier Irene Vanja Dahl til VG.

Saken oppdateres.