Hopp til innhold

Vennene samlet i dyp sorg: I kveld hedrer de Tomas (39)

I kveld er et 50-talls mennesker samlet for å hedre Tomas Evjen, som døde i dag, 39 år gammel. – Tomas kjente halve byen. Vi er mange gode venner som er i dyp sorg, sier Tom Vidar Karlsen.

Arbeiderkamp-film

ARBEIDERKAMPEN: Sammen skulle de lage filmen om opprører i Sulis i 1907. Nå har filmmiljøet mistet Tomas. - Han hadde en gjennomføringsevne jeg ikke har kjent maken til, sier Tom Vidar Karlsen i dag. Bildet er fra en presentasjon av det store filmprosjektet om Sulis.

Foto: Knut Rindahl

– Det er et stort tomrom her i kveld. Vi føler oss svakere uten Tomas. Sammen med han følte vi oss sterke. Han skapte så mye energi rundt seg, sier venn og kollega Tom Vidar Karlsen.

Tung å miste

Sammen skulle de lage spillefilmen "Arbeiderkamp" om opprøret i Sulitjelma i 1907. Nå har filmvennene mistet ledestjerna.

– Tomas hadde en kapasitet og en gjennomføringsevne jeg ikke har kjent maken til. Det er tungt å miste en god venn og kollega så brått.

Filmentusiastene i News On Request og regissør Nils Gaup skulle reise til Honningsvåg i dag for å delta på filmfestivalen og planlegge sluttfinansieringa av Sulis-filmen. Slik ble det ikke.

– Det er vanskelig å tenke framover i dag. Men vi var så nær å realisere drømmen til Tomas. I hans ånd må vi kanskje nå stå på mer enn noensinne, sier Karlsen til NRK.no.

Framtredende

Filmskaper Tomas Evjen

Filmskaper Tomas Evjen

Foto: News on Request

Tomas Evjen var sjefprodusent og styreleder i selskapet News On Request (NOR) som står bak en rekke store og vellykkede prosjekter. Han etablerte selskapet ved kjøkkenbordet hjemme på Rognan. Senere fikk han med seg kompanjongene Trond Eide og Trond Eliassen.

News On Request samproduserte TV-serien «Himmelblå» med NRK og hadde også ansvaret for spillefilmen «Død snø» som er solgt til mer enn 70 land.

Evjen beskrives som er framtredende kulturpersonlighet i Bodø. På vegne av Mediegården og News on Reqest skriver Geir Are Jensen og Trond Eliassen i ei pressemelding tirsdag ettermiddag:

– Det er med stor sorg at vi meddeler følgende: Vi har mistet vår gode broder, venn og kollega Tomas Evjen. Han vil bli dypt savnet.

Handlingskraft

Til NRK utdyper Geir Are Jensen:

Geir Are Jensen

Geir Are Jensen

Foto: Ola Helness

– Tomas er et menneske som har gjort inntrykk på så mange områder. En fantastisk broder og venn, og utover det en arbeidskollega som gjorde en fantastisk innsats.

Vennen legger vekt på hans evne til å få gjennomført det han trodde på.

– Det mest beundringsverdige var at når han satte seg noe fore så fikk han det gjort. Han var slagferdig, hadde handlingskraft og fikk alle med seg.

Den uformelle minnemarkeringa i kveld viser hvor bredt han favna,mener han.

– Det er all slags folk som er samla i sorg her i kveld. Folk fra alle profesjoner og politiske retninger, forteller en tydelig preget Geir Are Jensen.