Vegakameratene slått ut av cupen

Vegakameratene måtte seg slått av vertslaget Nikars Riga etter kveldens kamp i hovedrunden av UEFA Futsal Cup. Resultatet ble 2-1.

Vegakameratene på plass i Riga

Futsallaget som opprinnelig kommer fra Vega, men som er basert i Trondheim ble ikke europamestere denne gangen.

Foto: Øystein Nygård

– Selv om vi tapte i dag er jeg stolt av guttene. I pausen var det flere som var så utslitte at de knapt klarte å knytte skolissene. Jeg blir rørt av innsatsen deres, sier trener Kai Bardal.

Kampen startet bra for Vegakameratene. 7 minutter ut i første omgang setter Thomas Klausssen inn 1-0. Stillingen etter første omgang blir 1-1 da Nikars scorer i de siste spilleminuttene. Når dommeren blåser i fløyta har Nikars Riga vunnet 2-1.

Med dette tapet betyr det at Vegakameratene er slått ut av europacupen i innendørsfotball, men skal spille sin siste kamp mot det makedonske laget Zelezarec på lørdag.

– Det beste laget vant. De to kampene vi har spilt viser forskjellen på lag som er proffe og trener hver dag og vi som har spillere spredt fra flere steder i landet og ikke har hatt mulighet til å trene skikkelig før turneringene. Men det er ved å møte gode lag som dette at vi utvikler oss, sier Bardal.

Vegakameratene mot Nikars Riga

Vegakameratene kjemper til siste slutt, men da dommeren blåser i fløyta har Nikars Riga vunnet 2-1.

Foto: Øystein Nygård / NRK

Sterke motstandere

Latvierne slo makedonske Zelezarec 6-1 i går, mens Vegakameratene tapte 2-6 mot serbiske Economac.

Nikars deltar nå for fjerde gang, og har tidligere vært i hovedrunden to ganger og i eliterunden en gang.

Petter Høvik pådro seg en kamps karantene etter gult kort i går, og var derfor ikke med i dagens kamptropp. I dagens kamp fikk Håvard Solem gult kort i andre omgang for feilbytte, men det fikk ingen betydning da han ikke har fått kort tidligere i turneringen.

  • Neste kamp for Vegakameratene er på lørdag mot det makedonske laget Zelezarec klokken 12:30 norsk tid.
Kai Bardal

Vegakameratenes trener Kai Bardal

Foto: Jonas Holberg

Vegakameratenes hjemmeside vurderte trener Kai Bardal motstanderen slik i forkant av turneringen.

– Vertslaget Nikars Riga har mange av de beste latviske spillerne, og presterte nok ganske nært det vi gjorde i tilsvarende runde i fjor. Det har imidlertid blitt investert betydelig siden den gang.

Spillere han mener forsterkere laget betydelig er den portugisiske landslagskapteinen Arnaldo, som vant UEFA Futsal Cup med Benfica senest i 2010. I er det importer som Ze Maria og Zhardel, samtidig som at den hurtige brasilianeren Veve er med videre fra i fjor.