NRK Meny
Normal

Varsler nye aksjoner i Sandnessjøen

I Sandnessjøen blåser de nå nytt liv i sykehusaksjonen, og varsler kamp for å beholde fødeavdelinga og akuttilbudet.

Helgelandssykehuset Sandnessjøen

VIKTIG FOR BEFOLKNINGA: Helgelandssykehuset i Sandnessjøen er truet, frykter de.

Foto: Arkivfoto: Susanne Lysvold / NRK

- Sykehusaksjonistene er ikke negative til at det jobbes mot ett sykehus på Helgeland, men prosessen må være være åpen og demokratisk, sier Hanne Benedicte Wiig.

Hun er en av initiativtakerne til en aksjon utenfor sykehuset i Sandnessjøen førstkommende fredag: - Nå aksjonerer vi fordi vi rett og slett er redde for å miste den fullverdige fødeavdelingen vår, i første omgang.

Wiig er sikker på at ett av sykehusene på Helgeland vil miste akutt- og intensivavdelingen, og slik det ser ut nå, frykter hun at dette sykehuset blir Sandnessjøen.

Kun ett sykehus

Hanne Benedikte Wiig

ØNSKER ÅPENHET I PROSESSEN: Hanne Benedicte Wiig.

Foto: Kari Skeie / NRK

Debatten den siste tiden om fødetilbudet og akutt- og intensivtilbudet i Helgelandssykehuset har satt fart i kommunepolitikerne fra partiet Rødt.

Hanne Wiig fødte selv sitt tredje barn for noen uker siden, og hun vet hva det betyr å ha et trygt fødetilbud i nærheten.

Også inne på sykehuset i Sandessjøen ulmer det, og harmen retter seg mot ledelsen i Helgelandssykehuset og Helse Nord.

- Hele prosessen rundt akuttavdelingene føles ganske udemokratisk for befolkningen. Vi får ikke innsyn i hvordan foretaksledelsen eller Helse Nord tenker i denne saken, sier Hanne Benedicte Wiig.