Varmet 5000 tilskuere på Keiservarden

Halvdan Sivertsen spilte i regn, tåke og vind, foran rekordmange 5000 tilskuere på Keiservarden.

Konsert Keiservarden

Ga alt: Halvdan Sivertsen skapte stemning i kulden på Keiservarden.

Foto: Even Rodahl / NRK

– Det var en once in a life time erfaring, rett og slett nydelig. Jeg er så imponert over publikum som møter opp i et så stort antall, 5000 mennesker i dette været, det er ikke til å tro, sier Sivertsen til NRK.

Vurderte å flytte

Før søndagen vurderte arrangørene å holde konserten i Solparken i stedet, nettopp på grunn av frykt for dårlig vær og mye vind. Samme situasjon hadde arrangørene i 2009, da Katie Melua skulle opptre på Keiserhvarden. Da besluttet de å flytte den til Nordlandshallen. I år ble det konsert på Keiservarden.

– Jeg hadde selvfølgelig håpet på bedre vær, du ønsker selvfølgelig ikke at det skal være tåke og regn. Keiservarden er aller flottest i sol, men det er noe med det å kombinere konsert og turopplevelsen. Publikum er vanvittig sporty som går hele veien opp, og kommer uansett om været ikke er det beste, forteller festivaldirektør Andrè Wallan Larsen.

Det var svært vanskelig for tilskuerne lengst vekk fra scenen å se artisten. Larsen var likevel fornøyd med konserten.

– Det var en kjempefin opptreden av Halvdan. Når det først blir sånn vær, er det ingen artister som ville gjort dette bedre enn han. Han skaper masse liv og stemning hos publikum.

– Det er helt fantastisk

Aldri før har det vært så mange tilskuere på Keiservarden under musikkfestuka. Den tidligere rekorden hadde Arve Tellefsen fra 2007. Da kom det 3700 tilskuere.

– At 5000 ville komme hit å høre på Halvdan Sivertsen på Keiservarden, i dette været, det er helt fantastisk. Men selvfølgelig, vi skulle gjerne hatt det samme været i år som vi hadde på Mari Boines konsert her i fjor, forteller Larsen.

Hovedpersonen selv synes det var en stor opplevelse å spille på toppen av Keiservarden.

– Jeg har jo vært her mange ganger som tilskuer, og vet jo hvordan det er, men det som er så unikt er jo at det kommer så mange folk. Som artist kommer du veldig nært publikum, så det blir en veldig intim konsert, forteller Sivertsen.