Hopp til innhold

Varaordførerens ektemann trekker seg fra kontroversiell MC-klubb

Varaordføreren i Fauske innrømmer å ha vært på fest i MC-klubben Turnouts lokaler, og benekter at klubben er kriminell slik politiet hevder. – Men presset på mannen min ble for stort. Nå har han meldt seg ut, sier hun.

Linda Vangen Salemonsen, varaordfører Fauske (Felleslista)

At hun er gift med et Turnout-medlem er ikke noe Linda Vangen Salemonsen har frontet i vervet som varaordfører. – Jeg skulle nok heller ønsket at han var medlem i Røde Kors, sier hun.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

Bråket rundt MC-klubben Turnout MC på Fauske startet da formannskapet tirsdag 2. februar enstemmig vedtok å selge en 600 kvadratmeter stor tomt ved klubbhuset på Finneid til en pris på 160.000-170.000 kroner.

Politiet i Salten reagerte med sjokk og vantro på vedtaket, og sa rett ut at ledende politikere i Fauske kommune med tomtesalget støtter en kriminell MC-klubb.

– Ikke sett noe

Varaordfører Linda Vangen Salemonsen i Fauske (Felleslista) er gift med et Turnout-medlem. Hun har vært på fest i Turnouts lokaler flere ganger, og benekter at Turnout MC er en kriminell klubb som støtter Hells Angels.

– Jeg har ikke sett noe som skulle tilsi at klubben er kriminell. Jeg ble sjokkert da politiet gikk ut med at medlemmene er straffet for 70 forhold.

 Linda Vangen Salemonsen, varaordfører Fauske (Felleslista)

Varaordfører Linda Vangen Salemonsen i Fauske har vært på fest i Turnouts lokaler. – Jeg har vært på julebord og feiret bursdagen min sammen med venninnene mine, sier hun.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK
Turnout MC på Fauske

Det har vakt sterke reaksjoner etter at Fauske kommunen i går vedtok å selge tomt til klubben, både på Stortinget, i politiet og i lokalmiljøet.

Foto: Øystein Nygård / NRK

At hun er gift med et Turnout-medlem er ikke noe Linda Vangen Salemonsen har frontet i vervet som varaordfører.

Jeg skulle nok heller ønsket at han var medlem i Røde Kors, men han er glad i å kjøre motorsykkel. Imidlertid har vi det helt OK med det. Vi er selvstendige mennesker. Jeg kan ikke stå til rette for hva han gjør.

Meldte seg ut

Sist helg kom ektemannen til varaordføreren fram til at nok var nok.

– På grunn av alt styret og belastningen har han meldt seg ut av Turnout. Han har en jobb, og synes ikke det som har skjedd heldig for familien, sier Salemonsen.

Ektemannen vil ikke snakke med NRK, men har sendt oss denne eposten:

Hei, det stemmer at jeg ikke ønsker å snakke med dere. Kan også bekrefte at jeg har trukket meg ut av en lovlig motorsykkel klubb. Dette har jeg gjort av hensyn til det vervet min kone har, min jobb og familie. Det kjennes håpløst å prøve å forsvare seg mot de grove påstandene som er fremsatt i media i det siste, og det har jeg tatt konsekvensen av.

Varaordførerens ektemann i epost til NRK

Habilitet

Tomtevedtaket i formannskapet var enstemmig, og det er blitt stilt spørsmål rundt habiliteten til varaordfører Linda Vangen Salemonsen.

På spørsmål om hun burde ha erklært seg inhabil, sier hun at det ikke var opp til henne.

– Det er organet som bestemmer om du er habil eller ikke. Jeg gjorde det jeg fikk beskjed om, og slik det praktiseres det i Fauske kommune.

Ordfører Jørn Stene i Fauske (felleslista)

– Turnout MC er ikke en supporterklubb til Hells Angels. De har fått en forespørsel, men har svart nei. Det må vi forholde oss til, sier Fauske-ordfører Jørn Stene.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

Varaordføreren får støtte av ordfører og partikollega Jørn Stene.

– Helt uproblematisk. Politiet må få ha sin mening om klubben, det skal ikke Fauske blande seg opp i. Men det er de folkevalgte i Fauske som tar stilling til søknader, ikke politiet.

Salemonsen understreker at Turnout har en jobb å gjøre framover.

– Jeg håper at klubben kan bygge et renommé som både de og kommunen kan stå for. Det er opp til dem å vise hva de er gode for. Vi ønsker ikke kriminalitet i Fauske kommune.

Video MC-klubben Turnout på Fauske

Medlemmer fra Hells Angels var på besøk da MC-klubben Turnout på Fauske feiret 20-årsjubileum i 2011. Da kom politiet på besøk.