Hopp til innhold

Nordlendinger vant penger på Suarez-biting

– Kanskje vi må sende ham en smokk som takk, sier nordlendingen som satset 100 kroner på at Luis Suarez skulle bite en motspiller under VM.

Vant penger på Suarez-biting
Foto: JAVIER SORIANO / Afp

Uruguay-stjernen som bet den italienske forsvarsspilleren Giorgio Chiellini under VM-kampen i Brasil i går, kan trolig vente seg en kraftig straff fra FIFA. I Mo i Rana sitter to ivrige fotballtippere som kan innkassere 17.500 kroner i gevinst etter bitingen.

– Oddsen var 175 og vi følte det var verdt en hundrelapp. Vi satset pengene mest for moro skyld, sier Stian Bustnes Sjursen.

Sammen med Robin Ebbesen er han en ivrig tipper under fotball-VM, og begge har vunnet og tapt små beløp hittil i mesterskapet. Ingen av dem hadde imidlertid forestilt seg at de skulle tjene penger på den omstridte biteepisoden i går.

– Vi trodde aldri han ville gjøre det igjen, selv om det har skjedd før. Da jeg så kampen trodde jeg først han skallet italia-spilleren i skuldra, men reprisen var mer tydelig. Da måtte jeg bare le.

– Bør få langvarig utestengelse

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) bekrefter at de har åpnet en disiplinærsak mot Luis Suarez etter gårsdagens biteepisode. Suarez har tidligere blitt utestengt fra kamper etter å ha bitt motspillere, og har i tillegg blitt utestengt for rasisme.

Fotballtipperen i Rana mener forbundet ikke har annet valg enn å utestenge Uruguay-spilleren i lang tid.

– Jeg følger med i Premier League og har fått med meg både biting og rasisme-saken, så er dette sykt. Han har ikke noe på en fotballbane å gjøre, og burde få en veldig lang straff.

Suarez biter og biter

Suarez ble utestengt i 10 kamper da han bet Chelseas Branislav Ivanovic i fjor (til venstre). Til høyre holder stjernespissen seg til tennene etter episoden i går.

Foto: Hassan Ammar / Ap

Biting og rasisme

Suarez har vært involvert i en rekke kontroversielle hendelser tidligere, blant annet to biteepisoder. I tillegg ble stjernespissen, som til daglig spiller for Liverpool, utestengt i åtte kamper i 2011 etter å angivelig ha kommet med rasistiske kommentarer mot Manchester Uniteds franske back Patrice Evra.

Den 20. november 2010, mens han spilte for Ajax, satte Suarez tennene i PSVs Otman Bakkal. Suarez ble utestengt i sju kamper.

I fjorårets Premier League-sesong gjorde han det igjen. Den gangen var det Chelseas Branislav Ivanovic som fikk gjennomgå. Suarez ble da utestengt i 10 kamper av det engelske fotballforbundet.

– Han burde vel få lengre straff nå. Det er ingen av oss som er Liverpool-supportere, så for oss er dette ekstra morsomt, sier Bustnes Sjursen.

Luis Suárez beit Giorgio Chiellini i kampen mellom Italia og Uruguay.

– Kanskje vi kjøper ham en smokk

For de to tippekameratene i Rana kommer gevinsten etter Suarez-bitingen godt med. De har nemlig ikke tenkt å gi seg med tippingen riktig ennå.

– Vi har en felles spillekonto under VM. Vi har ikke diskutert det så nøye, men vi kommer nok å ta ut en større del av beløpet. Noe av det kommer vi sikkert til å bruke til videre tipping.

– Kommer dere til å sende Suarez et takkebrev?

– Nei, det har vi ikke tenkt på. Men kanskje vi skal kjøpe ham en smokk, sier Bustnes Sjursen.

Om de to ranværingene lykkes videre med sine tippeferdigheter i VM er usikkert. Begge har tippet at et lag fra Europa skal vinne mesterskapet.

– Kompisen min har vært 100 prosent sikker på at Spania skal vinne VM. Jeg har Tyskland som favoritt. Men de søramerikanske lagene har vært overraskende gode.