Vannbro skal ønske turistene velkommen til Bodø

– Bodø er en vannby, og mange kommer sjøveien hit. Da hadde det vært veldig spektakulært dersom turistene ble ønsket velkommen med en bue av vann, mener Halvdan Sivertsen.

Fontene skal ønske Hurtigruten og cruiseskip velkommen til Bodø

Foreløpig er vannkanonene på Nyholmen bare på idestadiet. Men slik ser man for seg at det kan bli seende ut.

Foto: Fotomontasje: Bodø havn/Riktig Spor

Det er mange år siden den Halvdan Sivertsen fikk ideen om en vannbro ved innseilingen til Bodø for å ønske Hurtigruten og cruiseskip velkommen til byen.

– Jeg tror jeg foreslo vannkanoner for den forrige ordføreren også. Det er veldig hyggelig at denne ordføreren og havnesjefen tenner på ideen, sier Sivertsen, som er på befaring på Nyholmen.

Vannkanonene skal være på plass til Bodøs byjubileum til neste år. Halvdan Sivertsen ser ikke bort fra at kanonene vil bli et nytt varemerke for byen.

– Hvor vellykket og stort det blir eller hvor hyppig det blir brukt er jeg usikker på. Akkurat nå er jeg bare glad for at det skjer noe. Men kanskje kan det bli et varemerke, sier Halvdan Sivertsen.

– Strålende ide

Havnesjef Ingvar Mathisen, ordfører Ole Hjartøy og Halvdan Sivertsen

Havnesjef Ingvar Mathisen, ordfører Ole Hjartøy og Halvdan Sivertsen studerer bildene.

Foto: Knut Haarvik / NRK

Ordfører Ole Hjartøy (H) tok utspillet fra artisten på strak arm. Han tror ikke vannkanonene vil koste all verden heller.

– Det er en strålende ide. Det må være morsomt for cruiseturister og reisende med Hurtigruta å bli hilst velkommen med en stor vannbro ved innseilinga til byen. Dessuten er vil to slike kanoner være et brannsikringstiltak for småbåthavna og for skipstrafikken inn og ut av Bodø Havn.

– Hva koster det?

Halvdan Sivertsen og Bodø-ordfører Ole Hjartøy

Halvdan Sivertsen og Bodø-ordfører Ole Henrik Hjartøy på Nyholmen.

Foto: Knut Haarvik / NRK

Også havnesjef Ingvar Mathisen er begeistret.

– Vi har fått laget en flott illustrasjon av hvordan det kan komme til å se ut. Nå starter jobben med å finne ut hvordan det kan gjøres, hva det vil koste og hvor ofte eller lenge vi kan kjøre et slikt anlegg. Vi vet jo ikke hva det vil koste å drive det, hvor mye strøm det vil kreve og hvordan en slik vannsprut vil opptre i vekslende værforhold sommer og vinter.

Fontene skal ønske Hurtigruten og cruiseskip velkommen til Bodø

Vannportalen vil også bli en del av brannberedskapen til Bodø havn.

Foto: Fotomontasje: Bodø Havn/Riktig Spor