Normal

Valgkampen har startet: –Vi går mot det mest spennende valget på flere tiår

I dag var Fylkestinget samlet for siste gang før valget til høsten. Valgkampen er dermed i gang, og partiene har klare mål for høsten.

Ordfører Kai Henriksen (H) på Litteraturtoget

Kai Henriksen (H) mener høsten vil by på et «thrillervalg.» Med det mener han at vi går mot det mest spennende valget på flere tiår.

Foto: Nina Nordbø / NRK

Fylkestingets møte ble i dag hevet for siste gang før det kommende valget. Nå er partiene klare for valgkamp, og det er målene deres også.

Kan bli ny rødgrønn koalisjon

Det kan gå mot en rødgrønn koalisjon i fylkestinget også i neste fireårsperiode. Det meste tyder på at Senterpartiet, Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Kristelig folkeparti vil fortsette samarbeidet.

– Vi sitter i råd sammen i dag, og vi er veldig stolte av det samarbeidet. Det ville ikke være noen bombe om vi fortsetter dagens koalisjon, sier Peter Walseth fra KrF.

Sosialistisk venstreparti sier de er fornøyd med deres samarbeid på kryss av partiene. Også de mener det er mulighet for at samarbeidet kan fortsette etter neste valg.

– SV har styrt sammen med arbeiderpartiet i Nordland i tretten år, og vi har gjennom det styret bygd gode relasjoner som jeg er sikker på vi kan bygge videre på til høsten, sier Marius Jøsevold fra SV.

Thrillervalg i vente

Opposisjonen mener andre har vært for raske til å konkludere. De velger selv å avvente til valgresultatet har kommet ut.

– Jeg utelukker ingenting, og det tror jeg heller ikke de gjør. Til syvende og sist, så jobber vi alle for nordlendinger, men vi har ulike veier til mål, sier Dagfinn Olsen fra Fremskrittspartiet.

Førstevalgskandidat fra Høyre, Kai Henriksen, mener høstens valgkamp skiller seg ut fra de tidligere årene.

– Mange har posisjonert seg veldig tidlig, men det er nok fordi vi går mot det mest spennende valget på flere tiår, sier Kai Henriksen fra Høyre.