Hopp til innhold

Uvær stenger Nordland

Kraftig vind og nedbør stenger veier og innstiller båtruter. Også Nordlandsbanen er stengt på grunn av kraftig nedbør. Se hvilke veier og båtruter som er stengt.

Her er Nordland stengt

Ikke før ekstremværet «Ole» var over, blir Nordland plaget med mer uvær.

11 fergeavganger er innstilt. I tillegg er E10 over Bjørnfjell stengt. Like før klokken 19 måtte fylkesvei 78 mellom Mosjøen og Sandnessjøen stenges på grunn av fare for ras. Sent i kveld ble også fylkesvei 242 Forsmoen-Drevja og fylkesvei 82 mellom Sortland og Andenes stengt på grunn av uværet.

E6 over Saltfjellet var stengt i flere timer i kveld, men ble like før klokken 20.30 åpnet.

– Tre biler blåste av veien på Saltfjellet. Mildt vær og mye vind gjør at det ikke hjelper å strø, derfor var vi nødt til å stenge, sier trafikkoperatør Kristin Jullumstrø ved veitrafikksentralen.

I ettermiddag måtte Jernbaneverket stenge Nordlandsbanen to steder på grunn av store nedbørsmengder det siste døgnet. I kveld er Nordlandsbanen stengt mellom Grong og Mo i Rana.

– Vi har det siste døgnet kjørt kontinuerlig for å undersøke banen, men nå er det så mye regn at vi ikke klarer å ha oversikten. Derfor er vi nødt til å stenge, sier banesjef Bjørn Sørum i Jernbaneverket.

Det kjøres nå buss for tog på strekningen mellom Grong og Mo i Rana.

Nordlandsbanen stengt

Nordlandsbanen var i natt stengt like nord for Steinkjer. Nå er den stengt to andre plasser.

Foto: Bjørn Sørum / Jernbaneverket

Det er fra Salten og sørover været skaper mest problemer. Like sør for Mosjøen har Vefsna kommet helt inn til autovernet på E6.

– Blir det mer nedbør, blir vi nød til å stenge. Det har kun skjedd én gang på 20 år, så det er ganske spesielt, sier Jullumstrø.

Og verre skal det bli - Metereologisk institutt sendte i dag ut et OBS-varsel for Nord-Norge. I Vesterålen og Troms ventes vanskelige kjøreforhold på grunn av sterk vind og snøbyger. I Nordland ventes lokalt mye nedbør.