Normal

Uten telt på Træna

Noen drar på tur uten telt, og håper på lykken. Andre nyter de fantastiske konsertene og det sosiale livet. Dette er Trænafestivalen!

Damien Rice

Verdens vakreste konsertsal: Damien Rice storspilte foran publikum i Kirkehelleren i går.

Foto: Øystein Nygård / NRK

- Vi har ikke klart å sette opp teltet vårt, så nå har vi ikke noe sted å sove i natt. Planen er å treffe noen søte jenter som forbarmer seg over oss, sier de to guttene fra Yttern i Mo i Rana, som dermed setter inn en liten boligannonse.

Bortsett fra teltproblemene er de svært så fornøyde med livet på Trænafestivalen.

- Det er knallbra. Vi har ikke sett så mye musikk, vi er her mest for festen og det sosiale på campingen, men jentene fra Alta (Cyaneed red. anm.) synes vi var søte og flinke, sier de samstemt.

Koser seg på festival

I festhumør: Monica Halsøy (f.v), Frode Halsøy, Espen Skivik, Lill Tove Kvåle, Lill Antonsen, Marita Johansen, Kent Inge Berntoft, Isabel Halsøy, Raymond Losvik.

Foto: Øystein Nygård / NRK

Adjagas høydepunktet

Noen meter unna sitter en stor gjeng i festhumør.

- Det er veldig flott her ute, festivalen er uten tvil verdt hver eneste kroner, sier Monica Halsøy.

- Adjagas var helt fantastisk. For meg var det festivalens store høydepunkt og hovedårsaken til at jeg reiste hit i utgangspunktet, sier Raymod Losvik

Nærmere 2000 personer forventes å innta Træna i løpet av de tre dagene festivalen varer. Torsdag spilte et av de store trekkplastrene, Richard Hawley, mens artister som Damien Rice, Ingrid Olava og Publiners gikk på scenen i går. For gjengen fra Mo i Rana er dagens store plan å få oppleve Kings of Convenience i Kirkehelleren. Stedet som er beskrevet som verdens vakreste konsertsal.

- Vi kom oss aldri på Damien Rice i Kirkehelleren i går, for da var det altfor lang kø, så da må vi prøve å få opplevd en konsert der i dag, sier Halsøy.

Kledd for fest

Kledd for fest: Vegard Hagavei og Christian Slettbakk.

Foto: Øystein Nygård / NRK

Vil reise i kano

Selv om de har hygget seg i det fine været på festivalen, er de ikke helt fornøyde med arrangøren.

- Det er altfor mye køståing, både for å komme seg om bord på båtene og på konsertene. Jeg har ikke dratt på Trænafestivalen for å stå i kø, sier Halsøy irritert.

- Gjør de noe med køene, kommer jeg garantert igjen neste år, lover Halsøy.

Raymond Losvik har uansett tenkt seg tilbake til Træna neste år, men vurder da å ta en alternativ reisemåte.

- Er køene til båtene like lange neste år reiser jeg i kano!