NRK Meny
Normal

Uten barnehage i sommer

En barnehage i Bodø holder sommerstengt, og barna står uten tilbud i 7 uker.

Jesper Bergkåsa Tirilltoppen barnehage
Foto: Else Jorunn Saga / NRK

 

Som eneste kommunale barnehage i Bodø, holder Innstranden barnehage stengt syv uker i sommer.

I disse ukene står foreldre uten barnehageplass til barna sine.

Får ikke ferie sammen

Trine Kvitflo Andersen som sitter i foreldreutvalget i barnehagen, ser at det blir det vanskelig for mor, far og barn å ha ferie sammen.

- Vi er avhengige av at venner og familie rundt oss kan stille opp å passe på barna våre, eller så må vi avtale med arbeidsgiver å ta igjen de tapte arbeidstimene til høsten, sier hun.

Innstranden barnehage var tidligere en privat barnehage, og det er en gammel avtale med personalet om fri i skoleferiene som er årsaken til at barnehagen holdes stengt på sommeren.

- Så lenge foreldrene ikke har ferier som tilsvarer det barnehagene har, så er det jo klart at da står barna uten tilbud, bekrefter Liv Bjørnstad ved Barnehagekontoret i Bodø kommune. Og hun er enig med foreldrene i at tilbudet i dag ikke er godt nok.

Barnehagens ansvar

Barnehagen på sin side sier at foreldrene vet om sommerstengingen når de skriver barna sine inn i barnehagen. Derfor mener de at foreldrene må finne andre alternativ dersom de ikke liker stengingen. Men med barnehagemangel i kommunen og Innstranden som eneste barnehage tilknyttet skolekretsen, mener foreldrene at dette er et dårlig argument.

I barnehageloven står det at barnehageeier har ansvaret for åpningstidene. Innstranden barnehage er kommunal, derfor er det Bodø kommune som bestemmer når barnehagen skal ha åpent.

- I og med at vi har fått så klare signaler fra foreldrene, kommer vi til å ta opp dette til høsten, forteller Liv Bjørnstad.