NRK Meny
Normal

Uten barnehage i sommer

En barnehage i Bodø holder sommerstengt, og barna står uten tilbud i 7 uker.

Jesper Bergkåsa Tirilltoppen barnehage
Foto: Else Jorunn Saga / NRK

 

Som eneste kommunale barnehage i Bodø, holder Innstranden barnehage stengt syv uker i sommer.

I disse ukene står foreldre uten barnehageplass til barna sine.

Får ikke ferie sammen

Trine Kvitflo Andersen som sitter i foreldreutvalget i barnehagen, ser at det blir det vanskelig for mor, far og barn å ha ferie sammen.

- Vi er avhengige av at venner og familie rundt oss kan stille opp å passe på barna våre, eller så må vi avtale med arbeidsgiver å ta igjen de tapte arbeidstimene til høsten, sier hun.

Innstranden barnehage var tidligere en privat barnehage, og det er en gammel avtale med personalet om fri i skoleferiene som er årsaken til at barnehagen holdes stengt på sommeren.

- Så lenge foreldrene ikke har ferier som tilsvarer det barnehagene har, så er det jo klart at da står barna uten tilbud, bekrefter Liv Bjørnstad ved Barnehagekontoret i Bodø kommune. Og hun er enig med foreldrene i at tilbudet i dag ikke er godt nok.

Barnehagens ansvar

Barnehagen på sin side sier at foreldrene vet om sommerstengingen når de skriver barna sine inn i barnehagen. Derfor mener de at foreldrene må finne andre alternativ dersom de ikke liker stengingen. Men med barnehagemangel i kommunen og Innstranden som eneste barnehage tilknyttet skolekretsen, mener foreldrene at dette er et dårlig argument.

I barnehageloven står det at barnehageeier har ansvaret for åpningstidene. Innstranden barnehage er kommunal, derfor er det Bodø kommune som bestemmer når barnehagen skal ha åpent.

- I og med at vi har fått så klare signaler fra foreldrene, kommer vi til å ta opp dette til høsten, forteller Liv Bjørnstad.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?
 Er Jonas Gahr Støre (Ap) god på seksualundervising? Se episode 2 av Stortvildet.