NRK Meny
Normal

UP advarer mot råkjøring om natta

Natt til torsdag mistet tre sjåfører førerkortet på Saltfjellet. – Vi er ute på veien døgnet rundt og følger med, advarer UP-sjefen.

Saltfjellet

Risikoen for å bli målt eller satt under oppsikt av utrykningspoliti er stor, også om natten.

Foto: Statens vegvesens webkamera

De tre råkjørerne mistet førerkortet etter gjennomsnittsmålinger, som viste hastigheter på 138, 137 og 130 kilometer i timen i 90-sonen.

– Med sikkerhetsmargin hadde de en fart langt over hastigheten som gjør dem til fotgjengere, sier distriktsleder Knut Danielsen i UP Nordland.

Følger med også om natta

Kanskje trodde de tre bilistene at UP sover om natta, men Danielsen kan fortelle at de er på veien døgnet rundt.

– Vi ønsker at det skal være stor risiko for å bli tatt hvis man gjør ulovlige handlinger i trafikken. På grunn av det dekker vi det meste av døgnet med kontroller, sier Danielsen.

Tjenesteplanen er lagt opp rundt erfaringer politiet har om når ulykker som oftest skjer, når promillekjøring begås og statistikk som viser tall på døgnets såkalte problemtimer.

– Vi vet av erfaring at mange ulykker skjer i tidsrommet mellom 23.00 og 02.00 om natten. Derfor har hver patrulje nattetjeneste, fortsetter UP-sjefen.

Laster Twitter-innhold

Stort sjansespill

Ifølge Danielsen er det mange som tenker at det er mindre trafikk om natta og at bilistene derfor er villig til å ta større sjanser.

Men når årsaken til høy hastighet er begrunnet med lite trafikk, kan det også være lenge før hjelpen kommer til et eventuelt ulykkessted.

– Mange tenker ikke på at det kan ta lenger tid før de får hjelp av nødetater på natta, sier Danielsen.