Unni får ny robotklipper og indrefileten fra gressklipper-elgen

Etter at en irritabel elg smadret robotgressklipperen og rappet halve eplehøsten til pensjonist Unni Solheim, kom det gode nyheter i dag.

Elgkua som ble kjendis etter at den gjorde kort prosess med robotgressklipperen til Unni Solheim på Hemnesberget, ble skutt av et jaktlag lørdag formiddag. Hennes to årskalver ble også skutt i jakten, som varte litt over en time.

Elgkua som ble kjendis etter at den gjorde kort prosess med robotgressklipperen til Unni Solheim på Hemnesberget, ble skutt av et jaktlag lørdag formiddag. Hennes to årskalver ble også skutt i jakten, som varte litt over en time.

– Jeg får ny gressklipper. Fra en inntil videre hemmelig sponsor, forteller Unni Solheim til NRK.

Unni Solheim

Selv om Unni Solheim er noen kilo epler og en gressklipper til 20.000 kroner fattigere, syntes hun det var trist at elgene måtte skytes.

Foto: Privat

Det var sist helg at Solheim filmet ei elgku på epleslang, som blir overrasket av en robotgressklipper hjemme i hagen hennes på Hemnesberget. Elgens reaksjon og påfølgende angrep på gressklipperen har sin seiersgang både i Norge og utlandet, etter at NRK og VG omtalte saken.

Fikk dødsdommen

Dessverre for elgen og de to kalvene hennes, ble det fatale gressklipperangrepet dråpen som fikk begeret til å renne over hos dem som jobber med utmarkspørsmål i Hemnes kommune. Elgkua viste seg nemlig å være en «gammel kjenning».

Jakob Guttormsen

Jaktbas Jakob Guttormsen.

Foto: Frank Nygård / NRK
Gressklipper-elgen og de to kalvene

Elgfamilien ble skutt i løpet av en halv time rett utenfor sentrum av Hemnesberget.

Foto: Frank Nygård / NRK

– Uttaket av elgkua ble bestemt i fjor, men vi ville vente til jakta med å gjøre dette. Vi har fått telefoner i mange år om ei elgku som har stått i hager, og at folk ikke turte å slippe ut ungene. Etter at fjorårskalven hennes angrep og sparket en turgåer ble den tatt ut og da ble det bestemt at kua skulle tas ut, sier rådgiver John Arne Leirvik ved landbrukskontoret i kommunen.

Skutt på en halv time

Lørdag morgen dro et jaktlag på åtte personer ut for å jakte på den vesle elgfamilien.

– Det gikk forbausende fort. Innen en halv time var jakta over og alle tre elgene var skutt like utenfor sentrum, forteller jaktbas Jakob Guttormsen.

Han er sikker på at det er «terrorelgen» og de to ungene som ble tatt ut. Likevel kan ha ikke love lokalbefolkninga elgfrie hager framover.

– Det er to elgkuer til med tvillingkalver i området. I tillegg er det observert flere ungdyr og okser. De vil sikkert trekke inn i tettbebyggelsen utover høsten og vinteren. Da er gressklipperne borte. Kanskje folk må passe på snøfreserne sine, sier Jakob Guttormsen.

(artikkelen fortsetter under)

Gressklipper-elgens kalv og jeger Andreas Drage

Elgjeger Andreas Drage skjøt elgkua og en av kalvene lørdag formmiddag.

Foto: Frank Nygård / NRK

Nå henger de tre elgkadavrene til mørning. Når kjøttet er klart til å bli menneskeføde, har elgjegerne en liten overraskelse til Unni Solheim.

– Hun skal få noen kilo indrefilet fra kua som ødela gressklipperen. Som tort og svie, sier Guttormsen til NRK.

Elg angriper robotklipper

Skogens konge møter plenens konge på Hemnesberget. Hvordan kongemøtet gikk kan du se her. VIDEO: UNNI SOLHEIM