NRK Meny
Normal

UNN reduserer driften ved Narvik sykehus

Tre ledere ved Narvik sykehus omkom i ulykken i Lavangsdalen og fire andre ledere ved sykehuset ligger på sykehus etter ulykken. - Pasienter vil i liten grad merke at driften er redusert mener Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN).

Narvik Sykehus

UTFORDRINGER FOR SYKEHUSET: Ledelsen ved UNN må finne andre løsninger etter at sykehuset miste tre av sine ansatte i dødsulykken i Lavangsdalen fredag.

Foto: Kjell Mikalsen / NRK

I flere timer mandag formiddag satt ledelsen ved UNN i møte for å finne andre løsninger etter at sykehuset mistet tre av sine ansatte i dødsulykken i Lavangsdalen fredag.

Alle hadde lederstillinger ved sykehuset i Narvik. I tillegg ligger fire andre ledere ved sykehuset i Narvik innlagt på sykehuset i Tromsø etter ulykken i Lavangsdalen.

– Det betyr driftsmessige utfordringer som nå må diskuteres, forklarer kommunikasjonsrådgiver Marit Einejord ved UNN.

Pasienter kan få utsatt timer

Ulykken skjedde fredag ettermiddag da to personbiler, en minibuss og en varebil på vei fra Tromsø kolliderte med en buss med unge håndballspillere som kom i motsatt retning.

I minibussen satt ledere ved Narvik sykehus som var på vei hjem fra et to-dagers lederseminar i Tromsø.

– Det vil kanskje være noen pasienter som vi må utsette timen for, men det vil ikke gjelde mange. De som trenger akutt hjelp, skal få den hjelp de trenger, selv om situasjonen er litt vanskelig, sier kommunikasjonsdirektør ved Universitetssykehuset i Troms, Hilde Pettersen.

Dødsulykke på E8 i Lavangsdalen i Troms

FEM OMKOM: Ulykken skjedde fredag ettermiddag da to personbiler, en minibuss og en varebil på vei fra Tromsø kolliderte med en buss med unge håndballspillere som kom i motsatt retning. Fem personer omkom i ulykken. Seks personer er fortsatt innlagt på sykehus etter ulykken.

Foto: NRK

Vil forsøke å ta vare på hverandre

–.Vi reduserer drifta i forbindelse med begravelser, slik at de ansatte kan være støtte for hverandre og de pårørende til de som er omkommet, sier Pettersen.

For at overgangen etter ulykken skal gå så lett som mulig, kommer ledelsen ved UNN til Narvik.

– Nå vil UNNs øverste ledelse være tilstede og bistå de lokale lederne ved sykehuset i Narvik med en del praktisk arbeid, både denne uka og i neste uke. Også vil vi konstituert nye ledere, og sørge for å få kordinert arbeidet mellom avdelingene, også vil vi sørge for at de som trenger hjelp og støtte i Narvik får best mulig støtte nå, sier Pettersen.

Seks personer er fortsatt innlagt ved Universitetssykehuset i Nord-Norge etter dødsulykken i Lavangsdalen.

Havarikommisjonen skal finne årsaken

Havarikommisjonen har foreløpig ikke klar noen konklusjon om årsaken til dødsulykka i Lavangsdalen i Troms, der fem personer fra Nordland mistet livet.

Det kan ta lang tid før den endelige rapporten blir offentliggjort, sier direktør Rolf Mellum i Statens Havarikommisjon.

– Vi har ikke funnet ut noe om årsaken til ulykken, men vi har et ganske klart bilde av hele hendelsesforløpet. Årsaken til de forskjellige bevegelsene skal vi se litt nærmere på. Den endelige konklusjonen vil være knyttet til den ferdige rapporten og den har vi normalt 12 måneder på, men vi får se litt hva vi finner og hvordan vi håndterer dette for interesssen er svært stor, sier Rolf Mellum.