NRK Meny
Normal

Universitet ber om hjelp til å finne nytt navn

Universitetet i Nordland og Høgskolen i Nesna ønsker et nytt navn på institusjonen dersom det blir noe av en fusjon med Høgskolen i Nord-Trøndelag.

Universitetet i Nordland

Universitetet i Nordland kan få nytt navn for andre gang på få år. Nå diskuteres en fusjon med Høgskolen i Nord-Trøndelag.

Foto: Sigurd Steinum / NRK

For å få på plass et nytt navn på universitetet trenger UiN innspill fra folket, derfor setter de nå i gang en navnekonkurranse. Lotte Grepp Knutsen, marked- og kommunikasjonssjef ved UiN mener det er viktig med et nytt navn ved en eventuell fusjon.

– Hvis det skulle bli en ny institusjon som består av Høgskolen i Nord-Trøndelag, Høgskolen i Nesna og Universitetet i Nordland så vil vi få fire studiesteder i Nord-Trøndelag. Da vil ikke «Universitetet i Nordland» være et dekkende navn. Vi vet at navn er viktig for tilhørighet.

Lotte Grepp Knutsen

Lotte Grepp Knutsen, marked- og kommunikasjonssjef ved UiN, mener et nytt navn må kunne si noe om tilhørigheten til Universitetet.

Foto: Amanda Åsberg

Universitetets nettsider står det følgende om den pågående navnekonkurransen:

«Tenk høyt og fritt og skriv gjerne en begrunnelse for forslaget. Tenk gjerne på geografi, på fag, på personer eller temaer som forbinder en ny, langstrakt institusjon. Et universitet med nærhet til samfunns- og næringsliv, som holder høy kvalitet og som har store ambisjoner for faglig vekst og utvikling.»

– Viktig å engasjere

Grepp Knutsen sier at enighet som at det er viktig å engasjere alle som kan være med å utvikle institusjonen var en av faktorene som gjorde at det ble aktuelt å sette i gang en konkurranse.

– Vi ønsker å invitere alle til å komme med innspill på hva som kan være et godt navn på et nytt universitet som strekker seg fra Stjørdal i sør til Vesterålen i nord. Vi håper at det setter i gang mange interessante og artige diskusjoner, sier hun.

Å finne et navn som skal tilfredstille i både Trøndelag og i Nordland blir ingen enkel jobb, det er også derfor de inviterer flere til å bidra.

– Vi har tro på at det sitter mange kloke hoder der ute som har et godt forslag. Det er viktig å understreke at det er regjeringen som avgjør i siste omgang, men har du et godt forslag, send det inn til oss, sier Grepp Knutsen.

«Universitet Nord»

Hege Lamark underviser ved Senter for Journalistikk på UiN og hun lar seg engasjere av navnedebatten.

– Jeg har sendt et forslag på en undersøkelse vi fikk tilsendt. Det var et spontant forslag, men jo mer jeg smaker på det, jo mer liker jeg det. «Universitet Nord» ligger godt i munnen, sier Lamark.

For ved en eventuell sammenslåring vil det være én ting alle studiestedene kan være enige om, det ligger mot nord.

– Det er jo praktisk. Vi slipper å endre e-post-adresse, og vi kan fortsette å ha UiN som forkortelse. Det er Nord-Trøndelag, Nordland og Nord-Norge det er snakk om, det kan forenes under navnet Universitet Nord, sier hun.