Undervannsrugby som kunst

- En rugbykamp under vann skal fotograferes og filmes. Og det blir en del av debatten om klimaet.

LIAF-leder Rickard Borgstrøm og kurator Taru Elfving

FESTIVAL: LIAF-leder Rickard Borgstrøm og kurator Taru Elfving, her under en tekst som under en tidligere festival kom på veggen på hurtigrutekaia i Svolvær.

Foto: Billy Jacobsen / NRK

Det sier lederen for Lofoten Internasjonale Kunstfestival (LIAF), Rickard Borgstrøm, om ett av festivalens kunstprosjekter.

Åpnes av Dronningen

Festivalen har vært arrangert annen hver sommer siden 1991, og i år varer den fra 14. juni til 7. september. Og den høytidelige åpningen skal skje av selveste Dronning Sonja.

Les: Til Lofoten - igjen

Samtidskunst må fortsatt betraktes som en passelig smal kunstnerisk gren, men både Borgstrøm og festivalens kurator, Taru Elfving, mener den bør favne et bredt publikum.

Satser også lokalt

-Lofoten er interessant i seg selv, men det er ingen tvil om at LIAF som kunstfestival alene har stor internasjonal appell. Samtidig er det riktig å satse på det lokale publikum, og på folk som er i Lofoten i alle fall, på ferie eller av andre grunner, sier Elfving.

Hun er kunstforsker med base i London, der hun underviser ved Goldsmith College.

Hele Lofoten

Det er Svolvær som er senter for LIAF, men det blir også utstillinger og aktiviteter vestover gjennom hele Lofoten, i Kabelvåg, Leknes og på Å.

Ifølge Borgstrøm blir det satset på et bredt spekter av aktiviteter, herunder et kunstpedagogisk program som involverer skoler over hele Lofoten.

Hør: Reportasje Lofoten Internasjonale Kunstfestival (LIAF)