NRK Meny
Normal

Gravid kvinne krasjet i fjellveggen

En gravid kvinne pådro seg lettere skader da hun kjørte i fjellveggen i Hjartåstunnelen i Vefsn.

Trafikkulykke Hjartåstunnelen

Ulykken skjedde i en sving i Hjartåstunnelen i Vefsn.

Foto: Morten Klaussen

Den 28-årige kvinnen fra Vefsn ble fraktet til Helgelandssykehuset Sandnessjøen etter ulykken for sjekk. Kvinnen, som var fire måneder på vei, pådro seg lettere skader, men alt står bra til med både mor og barn og kvinnen er flyttet over på sengepost, opplyser sykehuset til NRK.

Politiet fikk melding om ulykken like etter klokken 12.00 fredag formiddag. Alle nødetatene rykket ut til tunnelen, som ligger noen kilometer nordvest for Mosjøen.

Nordland politidistrikt melder på Twitter at kvinnen nå kjøres til sykehuset i Sandessjøen.

– Kvinnen var ved bevissthet da redningsmannskapene kom til stedet. Kvinnen sendes nå til sykehuset for å undersøke henne og barnet for høyenergiskader, sier operasjonsleder Knut Tverå.

Kvinnen var alene i bilen da ulykken skjedde.

– Ulykken skjedde i en sving omtrent 300 meter fra tunnelåpningen, sier Tverå, som påpeker at det er svært glatt på veiene i området, men at det er for tidlig å si noe om hva som forårsaket ulykken.

Glatte veier i fylket

Det er for tiden svært glatte veier i fylket. I går krasjet en ambulanse med en gravid kvinne med en varebil under utrykning Ulvsvågkrysset i Hamarøy.

Kl 12.58 melder trafikketaten om at Hjartåstunnelen er åpnet etter trafikkulykken.

Laster kart, vennligst vent...

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Surfer Shannon Ainslie blir jaget av spekkhoggere som forveksler han med sel, skal vi tro forskerne.
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?