Uavgjort til pause mot tabelltoeren

Men det holdt ikke helt inn for Bodø/Glimt denne gangen heller.

Thiago Martins (t.v.) jubler sammen med Kwakye Oduro

JUBEL: Thiago Martins (t.v.) jubler sammen med Kwakye Oduro etter at førstnevnte skåret kampens første mål.

Fire mål i første omgang og uavgjort til pause mellom Bodø/Glimt og Molde på Aspmyra, var ikke gjestene fornøyde med.

I andre omgang viste Molde hvorfor de ligger som nummer to på tabellen, da de nærmest lekte inn to mål til bak Glimts forsvar og keeper.

Først lurte Magne Hoseth både forsvar og keeper, etter henholdsvis finte og skudd. Så gjør erstatteren hans det samme i siste spilleminutt. Rune Ertsås demper ei pasning fra en medspiller, finter bort en forsvarer og triller ballen enkelt i mål.

Bodø/Glimt hadde riktignok sine sjanser også i andre omgang, blant annet ei heading fra Runar Berg. Men spillerne klarte ikke å omsette sjansene til mål.

Kritiserer forvaret

Trener Kåre Ingebrigtsen var ikke nådig i kritikken av Glimts forsvarsspill mot Molde.

Fire baklengsmål, og 2-4 på eget kunstgress, var langt fra det Ingebrigtsen hadde håpet på før kampen.

- Vi gjør det altfor enkelt for Molde. Når vi gir bort fire så enkle mål, blir det vanskelig å vinne, påpeker Bodø/Glimts trener.

Ifølge han fikk Molde det akkurat som de ville.

- De får akkurat de mulighetene de hadde håpet å få når vi gang på gang gir bort ballen på vei framover på banen, sier en oppgitt Ingebrigtsen.

Tok ledelsen

Glimt skåret først ved Thiago Martins. Etter et fint innlegg fra Daniel Stensland på høyrekanten, skjøt Martins på halv volley i hjørnet til venstre for Molde-keeperen.

Gjestene snudde kampen med to mål av senegaleserne Pape Paté Diouf og Mame Biram Diouf.

Like før pause utlignet Anders Konradsen med et skudd, også til venstre for Moldes keeper.

Hardt presset

Bodø/Glimt må vinne på Aspmyra i kveld for å komme seg unna nedrykksstriden. Topplaget Molde gjester Aspmyra i kveld og det blir en tøff kamp mellom topp og bunn.

Glimt har ikke vunnet i eliteserien siden 21. mai, da laget vant 3-0 over Ålesund på Aspmyra.

Comeback

Bodø/Glimt - Johan Lædre Bjørdal

TILBAKE: Johan Lædre Bjørdal kommer tilbake etter skade.

Kampen blir et etterlengtet comeback for stopperen Johan Lædre Bjørdal som har vært skadet siden oktober i fjor.

- Jeg gleder meg over å være tilbake og håper jeg får spille, sier han.

Følg kampen minutt for minutt her

På bortelaget spiller den tidligere Glimt-spilleren Kristoffer Paulsen Vatshaug. Han gleder seg til å møte sine gamle lagkamerater og er ikke redd for å slå sitt gamle lag til nedrykk.

- De har feldigvis flere kamper å gjøre det på en den mot oss. Så jeg vil ikke ta på meg noe skyld hvis vi slår dem, sier Paulsen Vatshaug.

Følg kampen direkte på NRK P1 fra 17.30.