Turist fant kattunge i havet: – Kan ha vært dumpet

En vettskremt og sterkt nedkjølt kattunge ble i dag funnet i havet under Svinøybrua i Svolvær av en forbipasserende båt.

Katt havnet i vannet

Her er katten fått varmen i seg igjen, hos Dyrebeskyttelsen.

Foto: Veronica Holand

– Det var en båtturist som fikk øye på den vettskremte og forkomne kattungen som kavet rundt for å holde seg flytende ved Svinøybrua i Svolvær. Han fikk fisket opp katten, og ringte politiet, sier operasjonsleder Karl Erik Thomassen.

Politiet vet ikke hvordan kattetungen havnet i havet, og uten tips fra forbipasserende vil det bli vanskelig å finne ut årsaken til at katten var i vannet.

I samråd med veterinær, fikk politiet fraktet kattungen til Lofoten dyreklinikk, hvor den ble undersøkt.

Berget i siste liten

Katta var vill

Katta var nedkjølt, men har nå fått varmen i seg igjen.

Foto: Veronica Holand

Kattefrøkna som er om lag ti uker gammel var sterkt nedkjølt og hadde skrapesår i munnen.

– Det var i siste liten at kattungen ble berget. Den klynket noe voldsomt, så det har nok ikke vært noen hyggelig opplevelse.

Hvordan kattungen har havnet i havet vil ikke Thomassen spekulere i.

– Den kan ha blitt kastet i havet. Men den kan også ha falt fra brua. Dersom det framkommer opplysninger som kan gi oss en pekepinn på hva som kan ha skjedd, vil vi vurdere å gå videre med saken, sier Thomassen.

Katten er overtatt av Dyrebeskyttelsen, som skal forsøke å finne et hjem til den.

Får fosterhjem

Får seg hjem

Nå venter et fosterhjem i Vestvågøy. Holand sier den lille krabaten var velfødd.

Foto: Veronica Holand

Veronica Holand ved Dyrebeskyttelsen i Lofoten og Vesterålen forteller at dette nok er en katt som er født ute, og som trolig har hatt en mor hele tiden.

– Hun var veldig kald da vi fikk henne inn, men nå har vi fått varmen i henne. Nå skal hun få en helsesjekk, vaksineres og få en chip i nakken. Hun skal også kastreres, forteller Holand.

Hun beskriver katten som en «sinna liten fresball», men siden katten enda er såpass ung, skal det gå bra å venne den på folk.

– Vi skal nok få gjort huskatt ut av henne. Nå skal hun få seg et fosterhjem. Foruten sår på munnen og en brukket tann, er hun frisk og rask.

Usikker på hva som har skjedd

– Har du noen tanker om hva som har skjedd?

– Det er vanskelig å si, siden ingen ikke var til stede da dette skjedde. Vi tenkte med en gang på at hun hadde blitt dumpa i vannet, siden vi hadde en episode i fjor der en plastpose med seks kattunger ble dumpet i sjøen utenfor Svolvær.

– Det kan tyde på at hun har ramlet i vannet, men det er vanskelig å si A eller B. Hvis hun ramlet uti, så har hun i så fall hatt både flaks og uflaks. Uflaks at hun ramlet i vannet, men flaks at hun nå får et trygt og godt hjem, og slipper å bo ute.

  • Veronica Holand legger til at de desperat trenger fosterhjem i Lofoten og Vesterålen, og ber interesserte om å ta kontakt.