Tungt år for suksessforfatter

Suksessforfatter Trine Angelsen mistet faren midt under arbeidet med sin nye romanserie.

 

Forfatteren Trine Angelsen ble millionær av sine mange lesere.

Men under arbeidet med sin nye romanserie mistet hun sin viktigste leser. 

- Når han var liten tok han til seg en liten kråkeunge. Det skrev de om i Lofotposten, forteller Trine Angelsen, som sitter og blar i minnalbumet.

Minnealbumet med bilder av faren er godt å ha i dag. Til høsten er det ett år siden Trine Angelsen mistet faren i kreft.

Tørket tårene og begynte å skrive

 

Trine Angelsen
Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

- Han var mektig stolt over meg. Da han døde hadde jeg mange tunge stunder, og jeg gråt mye. Men til slutt tørket jeg tårene og tenkte, nå skal jeg begynne å jobbe. Og det gjorde jeg.

 For i den tunge tiden mens faren var alvorlig syk, skrev Trine Angelsen på sin nye romanserie. Siden 2002 har hun solgt mer enn 2 millioner bøker om "Havets datter". Nå er første bok kommet i den nye serien om "Thea". Og presset for å følge opp suksessen er stort.

Like skummelt som sist

- Det er skummelt. Da jeg skrev på "Havets datter", tenkte jeg at neste gang jeg skriver en serie, skal jeg være mye mer selvsikker og ta det hele på strak arm. Men nå føler jeg meg akkurat like nervøs som forrige gang, innrømmer forfatteren.

 I mange år var ho uføretrygdet på grunn av ryggplager. Nå har suksessen plassert henne på skattetoppen i hjemkommunen Fauske og hun har bygd seg hus.

- Jeg følte ikke at jeg bidro med noe da jeg hadde uføretrygd. Nå gjør jeg det, og andre kan få min trygd i stedet. Det er litt godt.

Historien om Thea foregår i Kabelvåg. Det var også hjemstedet til Trine Angelsen far. Og hun tror tapet av faren vil påvirke bøkene.

- Jeg er nok mange erfaringer rikere ved at jeg har mistet en som stod meg så nær. Og han var jo min største fan.