Trusler renner inn til barnehageleder: – En sier jeg bør bli voldtatt

Sterke reaksjoner herjer på nett etter saken om Osanstua barnehage, hvor menn ikke får skifte bleier. – Det mest sørgelige er at dette har blitt en sak om diskriminering av menn, og ikke overgrep av barn, sier barnehageleder.

TRUSLER BARNEHAGE

Kommentarfeltene koker på facebook. Daglig leder i Osanstua Barnehage, Beate H. Johansen, får grove trusler via mail og sosiale medier.

I kjølvannet av Dagbladartikkelen hvor det ble kjent at barnehagen i Svolvær ikke lar menn skifte bleier, har diskrimineringsdebatten eksplodert på sosiale medier. Det samme har truslene mot daglig leder i barnehagen, Beate H. Johansen.

Beate H Johansen, daglig leder

Beate H. Johansen sier de prioriterer å få inn menn i barnehagen.

Foto: Privat

– Vi blir sjikanert på det groveste. Vi er mannssjåvininster. Vi lever i et annet århundre. En går så langt at han sier vi burde bli voldtatt.

Ifølge Johansen er kvinner mest aktive i kommentarfeltene på Facebook, men at den groveste sjikanen kommer per mail fra menn.

– Jeg vet ikke om folk har misforstått eller velger å misforstå

I lys av den senere tids medieoppslag om den 31 år gamle barnehageansatte i Bergen, som i avhør har erkjent overgrep mot flere barn, skreiv Dagbladet om bleieordninga.

Ifølge Johansen var hensikten med å fortelle om bleieordningen å skape debatt om hvordan overgrep kan forebygges. Men saken har forsvunnet i helt gal retning, mener Johansen.

– Dagbladets artikkel om oss har 201 kommentarer og 140 delinger på Facebook. Rett under vår artikkel står det et innlegg om det jævligste i verden. Ei mor forteller om opplevelsen av å hente barnet sitt i barnehagen, hvor han har blitt voldtatt. Den saken har seks kommentarer og 4 delinger. Ser du galskapen i det?

Fornøyd med tiltaket

Tre av de faste ansatte ved barnehagen er menn. En av dem er 26 år gamle Stian Vasshaug, som tidligere har sagt til NRK at han anbefaler tiltaket til andre barnehager.

– Vi alle er enige om at dette er et riktig tiltak som for eksempel kan bidra til at man unngår misforståelser og mistenkeliggjøring, sier Vasshaug.

Totalt uakseptabelt

– Det er rystende å høre om slike kommentarer og trusler. Totalt uakseptabelt, kommenterer kommunikasjonsdirektør Marius Iversen i Private Barnehagers Landsforbund, i det han blir orientert om truslene.

Han har ingen forståelse for at folk reagerer med trusler, og oppfordrer folk til å holde seg til faglige diskusjoner.

Marius Iversen, PBL

– Vi må sammen sette oss ned og se hvordan vi kan bidra til å gjøre barnehagene enda tryggere, sier kommunikasjonsrådgiver Marius Iversen, Private Barnehagers Landsforbund

Foto: PBL

– Dette er en barnehage som har gjort noen grep, og de er gjort i beste mening. Det bør folk ha med seg når de vurderer saken. Vi har forståelse for at barnehager vurderer ulike tiltak for å møte disse problemstillingene.

Iversen sier de ønsker å bidra til å finne de gode løsningene som Johansen etterspør. PBL oppfordret tidligere i uken kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen til å ta initiativ til et bredt møte, noe statsråden allerede har sagt at han vil gjøre.