NRK Meny
Normal

Tror Voldens visum er utvidet

Kari Ann Voldens advokat Hilde Guldbakke sier til NRK Nordland at hun tror klienten har fått utvidet visumet, og kan dermed bli i India med tvillingene.

Kari Ann Volden med tvillingene i Goa

Kari Ann Volden med tvillingene i Goa.

Foto: privat

– Jeg har ikke hatt kontakt med henne i dag, men sist jeg snakket med henne sa hun at hun skulle avgårde for å få ordnet dette.

Det sier advokat Hilde Guldbakke etter at Nettavisen i ettermiddag skrev at visumet var på plass.

Barna ett år

På mandag fylte tvillingene Adrian og Mikael ett år. De ble født av surrrogatmor i India, der både egg og sædceller var blitt kjøpt av Volden. Like etter at tvillingene ble født opplyste Volden at det var hennes egne egg som ble brukt, noe hun i ettertid har beklaget på det sterkeste.

Mikael og Adrian

Mikael og Adrian

Foto: privat

Krever løsning

Stortingsrepresentant Ivar Kristiansen (H) krever at norske myndigheter må finne en løsning for Kari Anni Volden og tvillingene slik de nå er i ferd med å gjøre i Maria Amelie-saken.

– Det er situasjonen for de to ettåringene som er statsløse i India er verre enn noen gang tidligere. Disse guttene har verken indisk eller norsk pass og moren er blakk og sitter i en fortvilt situasjon i india. Nå må noen være villig til å stille opp for disse barna, mener Ivar Kristiansen.

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Surfer Shannon Ainslie blir jaget av spekkhoggere som forveksler han med sel, skal vi tro forskerne.
I tredje episode av Stortvildet må Erna Solberg tegne Jonas Gahr Støre. KrF må debattere som SV og motsatt. Hvem vinner debatten?