Tror på 400 Skarv-jobber

Alstahaug-ordfører Stig Sørra (H) er optimist på vegne av hele Helgeland.

Skarv FPSO

MILLIARD-PROSJEKT: Skarv-feltet alene betyr en utbygging for 31 milliarder kroner, og 40 nye arbeidplasser i i Sandnessjøen.

Foto: BP Norge

Stig Sørra, ordfører Alstahaug

OPTIMIST: Ordfører Stig Sørra i Alstahaug.

- Helgeland kan få opptil 400 nye arbeidsplasser, direkte og indirekte tilknyttet ny olje- og gassutvinning, tror ordfører Stig Sørra i Alstahaug.

 -Løft for regionen

Om få år får produksjonsskipet til Statoil på Nornefeltet selskap. Høsten 2011 starter British Petroleum produksjon av olje og gass på Skarv-feltet like i nærheten. Skarv-feltet alene betyr en utbygging for 31 milliarder kroner og 40 nye arbeidplasser i i Sandnessjøen.

 

- Dette og andre prosjekter betyr et løft for regionen, sier Sørra.

Nøktern realist

- Utbyggingen betyr økt aktivitet for oljebasen i Sandnessjøen og helikopterbasen i Brønnøysund og økte muligheter for næringsliv forøvrig på Helgeland. Tall fra tidligere prosjekter viser at vi her snakker om alt mellom 40-400 arbeidsplasser. Mye avhenger av hvordan industrien selv møter denne utfordringen. Det blir viktig framover at vi synliggjør den kompetansen vi har i regionen, sier Sørra, som selv foretrekker å være en nøktern realist.

Krangling

Skarv ble oppdaget av det amerikanske oljeselskapet Amoco i 1997. Men veien fram til utbygging har vært lang. Krangling om hvor og hvordan oljen og gassen skulle leveres og et stort press i leverandørindustrien har forsinket prosjektet.

Skarv er halvparten så stort som Ormen lange utenfor Møre og Romsdal. Feltet er beregnet til å inneholde 65 milliarder kubikkmenter olje og gass som skal utvinnes på 25 år.

 

Får forsyningsbasen

Oljeglede på Helgeland