Tror den dårlige perioden er over

Glimt-trener Cato Hansen mener spillergruppen er bedre forberedt til dyst enn på lenge. Søndag gjester Mjøndalen Aspmyra stadion.

Bodø/Glimt-trener Cato Hansen

Cato Hansen tror den dårlige perioden til Bodø/Glimt er over når Mjøndalen gjester Aspmyra.

Foto: Bjarne Hagen

Bodø/Glimt har kun vunnet én av de seks siste seriekampene, og ligger for øyeblikket på sjetteplass på tabellen i 1. divisjon.

Siden bodølaget slo Lillestrøm i cupen i begynnelsen av måneden har det gått trått. Et tap og to uavgjort er beholdningen siden den gang.

– Vi har noen etablerte som har følt seg litt tung, og som har vært sliten den siste perioden. Det er kanskje den marginen som skal til for å bikke dette rett vei for oss, sier Glimt-trener Cato Hansen til NRK.

Vil snu trenden

Men nå håper Hansen den dårlige perioden skal være over for gultrøyene.

– Nå er spillerne på gang, og ting ser veldig bra ut. Flere er på vei tilbake fra skade, og det gir oss valgmuligheter, og da ser ting positivt ut med en gang, mener han.

1-1 mellom Kongsvinger og Bodø/Glimt

Bodø/Glimt hadde ledelsen mot Kongsvinger, men klarte til slutt bare et uavgjortresultat.

Foto: Bjarne Andreas Brandal / NRK

Søndagens motstander Mjøndalen har hatt en bra periode den siste tiden, og ligger på poenget bak Glimt.

– Det er viktig for selvfølelsen å vinne fotballkamper. Det er derfor man hele tiden tar et steg videre. Nå er det en stund siden sist, så da må vi hente inn det lille ekstra som skal til for at ting skal bikke vår vei, sier Hansen.

– Håper marginene er med oss

På søndag er serien halvspilt. Da hadde det smakt ekstra godt med seier, mener Glimt-treneren.

– Det er veldig viktig, siden vi har vært så poengmessig ustabil i det siste. Men vi henger godt med, siden lagene rundt har vært i samme situasjon, sier Hansen, som mener Glimt ikke har vært helt helt heldig med marginene de siste kampene.

– Ting har sett veldig bra ut på feltet denne uka, så vi får bare håpe at vi får det ut, og at marginene er med oss i kampen, sier han.

Kampstart mellom Bodø/Glimt og Mjøndalen på Aspmyra stadion er søndag klokken 18.00.