Tror Aspmyra kan bli helt utsolgt for første gang på 14 år

Klokken 18 sparkes kampen mellom Bodø/Glimt og Brann i gang på Aspmyra stadion. Arrangørene har tro på publikumsrekord. Følg kampen direkte her.

Mål
Foto: Vilde Bratland Erikstad / NRK

Laster innhold, vennligst vent..

– Det ser lovende ut. Det har allerede dannet seg 10–20 meter med kø, sier arrangement og medieansvarlig Kent Andre Aagnes for Bodø/Glimt ved 15.30-tiden søndag.

Klokken 18 sparkes kampen mellom Bodø/Glimt og Brann i gang på Aspmyra stadion.

For førstnevnte er det en kamp for å overleve i eliteserien, mens Brann spiller for å henge med i medaljekampen. Det er altså to lag som møtes som frister en tilværelse i hver sin ende av tabellen.

For Bodø/Glimt handler det om å levere til det som trolig blir et rekordstort publikum. Aspmyra stadion er i ferd med å bli helt utsolgt for første gang siden 2002, da Norge og Island spilte landskap i Bodø.

– Den forrige rekorden er på 8128. Man kan selvsagt ikke garantere noe, men jeg tror det blir helt fullt, sier Kent Andre Aagnes to timer før kampstart.

Går for seier

Klubben ønsker selvsagt også å krone 100 års-jubileumshelga de nå er inne i med tre nye poeng. Stormen kulturhus har vært fylt til randen av Bodø/Glimt-tilhengere både fredag og lørdag under avviklingen av «Glimtshow 2016» med gamle og nye fotballhelter i salen.

Bjørn Tore Hansen

Direktør for Bodø/Glimt, Bjørn Tore Hansen, ser frem til kveldens kamp.

Foto: Gøril Synnøve Johansen / NRK

Nå er de fleste på vei til stadion for å se om Bodø/Glimt klarer å kneble en av de store overraskelsene i årets eliteserie, nemlig Brann fra Bergen. Bodø/Glimt kommer fra en meget sterk borteseier mot Sarpsborg sist helg, og Brann spilte 0–0 hjemme mot Viking.

Brann vant vårkampen hjemme mot Bodø/Glimt 10. april med 1–0. Bodø/Glimt har ikke tapt på sine fire siste eliteseriekamper, og Brann har ikke vunnet på sine fire siste kamper.

– Vi møter et veldig godt fotballag. Jeg tror det blir spennende og jevnt, og vi går selvsagt for å ta tre poeng, sier direktør for Bodø/Glimt, Bjørn Tore Hansen.

Verdensrekordforsøk

Bodø/Glimt skal også sette verdensrekord i sushimosaikk denne søndagen. Hansen forteller at et 52–53 kvadrat stort bord med sushi skal avdukes klokken 17. Mosaikken består av 100-årslogoen til Bodø/Glimt.

– Guinness rekordbok er her, og skal godkjenne rekorden. Alt er lagt til rette for en spesiell dag på Aspmyra, sier Hansen, og legger til at det i forkant av avdukingen blir gratis fotballaktivitet for barna på kunstgresset utenfor stadion.

– Det er veldig mange barn her allerede, så dette ser bra ut.

Mellom klokken 17.00 og avspark klokken 18.00, samt i pausen, lover arrangørene flere hyggelige og spennende overraskelser som passer både store og små.

  • Del dine minner fra kampen ved å bruke #nrknordland på Instagram.
Rekordforsøk i sushi

Verdensrekordforsøk i sushimosaikk.

Foto: Vilde Bratland Erikstad / NRK