Hopp til innhold

Trond topper poengligaen

...og nå snakkes det landslagsspill for Glimt-helten Trond Olsen.

Trond Olsen

IMPONERTE: Bodøl/Glims Trond Olsen i aksjon under eliteseriekampen i fotball mellom Bodø/Glimt og Brann på Aspmyra stadion i Bodø søndag kveld.

Foto: Lunde,Bjørn Erik Rygg / SCANPIX

Etter den imponerende oppvisningen mot Brann, topper Bodø/Glimts Trond Olsen poengligaen i eliteserien, skriver VG .

Med imponerende fem scoringer og elleve målgivende pasninger er det ingen spillere som produserer flere mål i eliteserien enn Trond Olsen.

- Må få bruke styrkene sine

Nå mener Glimts superveteran Runar Berg at landslagssjef Åge Hareide bør se nærmere på Glimt-spilleren.

- Jeg synes han har tatt store steg og blitt en skikkelig god eliteseriespiller. Han legger jo opp til mål hele tiden og scorer også mye mål selv, sier Berg til VG.

Berg får støtte fra assistent-trener Bent Inge Johnsen. Han ser også flere andre kandidater til det norske landslaget i Bodø/Glimt.

- Du har Mounir Hamoud som absolutt kan melde seg på. Nå er det førsteåret hans på høyreback, men han blir jo bare bedre og bedre, og har et voldsomt potensial. Andre er Per Verner Rønning, Johan Lædre Bjørdal som er tilbake, og Christian Berg som har vært "outstanding" for oss i år, sier Johnsen til NRK Nordland.

Runar Berg scorer

SCORET: Runar Berg scoret det første målet mot Brann på Aspmyra søndag. Kampen endte med 3-1-sier til Glimt.

Foto: Lunde,Bjørn Erik Rygg / SCANPIX

Kopi av sølvlaget

Glimt og TIL møttes første gang på det høyeste nivået i norsk fotball sesongen 1993. Da endte Glimt opp med å ta sølv, bare to poeng bak seriemester Rosenborg.

Dagens assistenttrener Bent Inge Johnsen var selv Bodø/Glimt-spiller den gangen. Han ser klare likhetstrekk mellom dagens lag og sølvlaget fra '93.

- Fotballmessig er det mye det samme. Vi spiller 4-3-3 og er gode på mange av de tingene vi var da. Det er en god blanding av rutine og unge sultne spillere som er godt sammensatt.

Alfheim neste

Glimts eneste målsetting for sesongen var å berge plassen i eliteserien. Nå er laget plutselig med i medaljekampen, i alle fall om de slår Tromsø på Alfheim i neste serierunde.

- Det er vanskelig å si hvor dette kan ende. Vi er like gode som de andre lagene, og vel så det. Men vi må ha like god innsats i alle kampene som vi hadde mot Brann i dag, sier Runar Berg til VG.

- Vi går for seier

Bent Inge Johnsen

Bent Inge Johnsen.

Foto: Åserud, Lise / SCANPIX

Bent Inge Johnsen gleder seg til kampen mot Tromsø, og lover at Glimt skal gå for seier.

- Det er en helt åpen kamp. Kampen spilles på kunstgress, som vi begge er vant til å spille på. Og så er det mye prestisje i kampen. Vi prøver å vinne alle kampene vi skal spille.