Hopp til innhold

Trond Olsen: – Disse poengene betyr alt

Bodø/Glimt herjet med Mjøndalen på hjemmebane og vant hele 5-1 søndag. Gultrøyene sikret dermed tre livsviktige poeng i bunnstriden.

– Disse poengene betyr alt. Vi klatrer også litt på tabellen, og er nå på kvalikplass, sier tomålsscorer Trond Olsen til NRK.

Bodø/Glimt herjet med Mjøndalen på hjemmebane og vant hele 5-1 søndag. Gultrøyene sikret dermed tre livsviktige poeng i bunnstriden.

Glimt kjørte over gjestene fra Nedre Eiker og stoppet ikke før laget hadde scoret fem ganger. Aspmyra-publikummet har hatt lite å juble for denne sesongen, men kunne denne kvelden glede seg over champagnefotball og tre svært viktige poeng.

– Det er viktig for laget å ta en seier. Jeg kan ikke huske sist vi fikk en så solid seier. Jeg burde scoret tre mål, men må være fornøyd med to. Vi var jo flere som scoret, og la ned en kjempeinnsats, sier Trond Olsen til NRK etter kampen.

Stor kamp av Olsen

31-åringen ledet an i angrep og viste at han fortsatt kan: Den tidligere Rosenborg- og Viking-spilleren scoret kampens to siste mål og gjorde ydmykelsen komplett for Mjøndalen og keeper Ivar Forn, som også i denne kampen hadde flere svake involveringer.

Laster Twitter-innhold

– Vi hadde et press på oss selv før kampen.Vi vant fortjent, og tok tre viktige poeng, sa Olsen, som til tross for storseier irriterte seg over at han ikke greide å gjøre hattrick.

Henrik Furebotn, Danny Cruz og Ulrik Saltnes scoret også for hjemmelaget, mens Morten Sundli satte inn bortelagets eneste scoring.

– Det var en fantastisk deilig seier. Nå går det bare en vei, det er jeg sikker på. Det som funket best i denne kampen var lagmoralen. Ting er i ferd med å sette seg, det tror jeg alle kan se, sier Ulrik Saltnes til NRK.

Best fra første spark

Bodø/Glimt-Mjøndalen

Hjemmelaget var best fra første spark på ballen, og tok ledelsen ved Furebotn etter 18 minutter.

Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

Hjemmelaget var best fra første spark på ballen, og tok ledelsen ved Furebotn etter 18 minutter. Men Mjøndalen brettet opp ermene og svarte drøye ti minutter etter da Morten Sundli utlignet. Spenningen varte imidlertid bare i noen få minutter: Danny Cruz stupheadet Glimt i ledelsen i det 40. minutt, og etter dét så hjemmelaget seg aldri tilbake.

Klatrer opp til 14. plass

Med søndagens seier klatrer Glimt opp fra jumboplassen til en foreløpig 14.-plass på tabellen med åtte poeng. Mjøndalen har fire poeng mer, på 12.-plass.

Glimt-trener Jan Halvor halvorsen er selvsagt stolt over spillerne sine i dag.

– Jeg synes vi leverer en fantastisk kamp. Vi kunne fort ha scoret to-tre mål til. En annen gledelig ting mer at vi tok Mjøndalen med sin egen medisin. Vi jobbet steinhardt i duellspillet, vi løp mye, var aggressive og kjørte over Mjøndalen. Dette er bra for selvtilliten i spillergruppa, sier han.

Slik gikk kampen:

Laster innhold, vennligst vent..
Laster innhold, vennligst vent..