NRK Meny
Normal

Trond Olsen er klar for «slaget om Nord-Norge»

Et Glimt-lag som ikke har tapt siden mai er klar for å ta imot Tromsø. – Vi må gå frem med giv og energi og vise litt brystkasse, sier Olsen.

Trond Olsen på treningsfeltet

Trond Olsen har vært målgarantist for Glimt de tre siste kampene. Nå ser han frem til kampen mot Tromsø og mener de rutinerte i troppen må ta ansvar og vise vei for de yngre.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Det har vært høy intensitet på treningsfeltet til Bodø/Glimt foran dagens oppgjør mot erkerival Tromsø. Både spillere og trenere ønsker å vinne slaget om Nord-Norge, og Trond Olsen sier det er viktig at de eldre går foran.

– Vi må gå frem med giv og energi og vise litt brystkasse, så skal ikke de unge være redd å for å vise seg frem og skal tørre å trøkke til de også. Så langt i år har de vist seg frem på en god måte, og de kommer til å bidra godt i helgen, mener 32-åringen.

Glimts assistenttrener Tom Mangersnes på treningsfeltet

– Det er et trøkk og en intensitet i gruppen her som forteller meg at det er noe spesielt som skjer, sier Glimts assistenttrener Tom Mangersnes.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

I tillegg til at det er viktig å vinne slaget om Nord-Norge, står det viktige poeng på spill. Gutan fra Tromsø ligger ett poeng bak Glimt. Med seier vil de helgule ta et solid skritt ut av kampen om nedrykk og begynne å se oppover på tabellen.

«Aspmyra-spøkelset»

For Tromsø hviler det et spøkelse over Aspmyra stadion. Sist de slo Bodø/Glimt på Aspmyra i en seriekamp er nå 13 år siden. Mangersnes håper det fortsatt blir lenge til neste gang Tromsø tar med seg alle tre poengene fra Aspmyra.

– Det er en statistikk vi ønsker å forlenge. Jeg ser ingen noen grunn til at vi skal ta imot TIL på hjemmebane og ikke komme fra det med poeng, sier assistenttreneren.

Det er et trøkk og en intensitet i gruppen her som forteller meg at det er noe spesielt som skjer.

Tom Mangersnes, assistenttrener

Han mener det blir viktig at Glimt klarer å komme opp til det nivået de har vært på de siste ukene. Etter ferien har de tatt med seg poeng i samtlige fire kamper, og har med det ikke tapt en eneste kamp siden 29. mai.

Treningsfeltet til Glimt

Det har vært høy intensitet på treningsfeltet til Bodø/Glimt før oppgjøret mot Tromsø.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

– Hjemme mot Rosenborg og Odd var prestasjonene veldig gode. Start borte var ikke en så god prestasjon, men vi fikk et godt resultat, og mot Sogndal sist så gjør vi det godt i 60 minutter og leder 2-0 og bør egentlig drepe kampen, selv om vi ikke klarte det, mener Mangersnes.

– TIL har vært gode

– Vi møter et TIL-lag som har vært gode etter sommerpausen. Vi ser at de har endret spillestilen og laget litt, så de er godt forberedt, mener Mangersnes.

Han er ikke i tvil om at «slaget om Nord-Norge» betyr mye for supporterne. Mangersnes merker det også på spillerne at det nærmer seg et nord-norsk lokalderby.

– Det er et trøkk og en intensitet i gruppen her som forteller meg at det er noe spesielt som skjer.

Laster innhold, vennligst vent..