NRK Meny
Normal

Tromsø vant mot Mjølner etter 16 straffer

Åtte straffer til hvert lag måtte til for å avgjøre cupkampen mellom 3. divisjonsklubben Mjølner og Tromsø. TIL unngikk cupsmellen med et nødskrik.

Tromsø vant etter 16 straffer mot Mjølner

VIDEO: Tromsø fikk det tøft mot Narviklaget Mjølner. Se alle straffene her.

Da det sto 0–0 etter full tid og ekstraomganger ble det en dramatisk straffesparkkonkurranse på Narvik stadion i første runde i cupen.

– Det var en fantastisk kamp. Guttene viser en strålende lagmoral og jobber hardt for hverandre. Det er rørende å se, sier hovedtrener Rune Marthinussen i Mjølner.

Martinussen har selv bakgrunn som trener for de yngre avdelingene i TIL.

Mjølner har historisk sett vært storebror, men fra 80-tallet har TIL stukket ifra på stort sett alle områder. Nå spiller tromsøværingene i 1. divisjon, mens Mjølner i fjor rykket ned fra 2. divisjon.

– Resultatmessig var det jevnt, men ikke spillermessig. Vi skulle avgjort dette tidligere. Det var godt at det ikke ble noe cupbombe, sier Tromsø-trener Bård Flovik.

Lite skjedde før straffene

Etter en jevn førsteomgang med få begivenheter fikk Tromsø en kalddusj med rødt kort rett før pause. Mjølner kontrer og Anders Amundsen blir felt av Tromsøs William Frantzen, som pådrar seg sitt andre gule kort.

– Det preget oss at vi var ti mot elleve mann i store deler av kampen, men jeg må rose Mjølner for en heroisk innsats, sier Flovik.

Andre ekstraomgang ender på samme viset, men denne gangen er det Mjølner som får en spiller utvist.

Ti mot ti var det klart for straffesparkkonkurranse etter 120 minutters fotball i beina. Flere av spillerne fra Mjølner hadde vært i bakken med krampe.

– Vi skulle helt ned i kjelleren i dag. Vi visste at vi hadde mulighet til å skape historie i dag, og vi var veldig nære, sier Marthinussen til NRK etter kampen.

FK Mjølner mot TIL
Foto: Andreas Barø / NRK

Bommet på siste straffe

Tross slitne legger er begge lag sikre fra 11-meters merket.

Begge lag scorer på sine straffer helt til begge lag har skutt sju straffespark.

TIL scorer på den åttende, men Mjølners Tor André Hansen setter ballen i tverrliggeren og TIL er videre i cupen med et nødskrik etter å ha vunnet 8–7 på straffer.

– Planen var å tørre å spille fotball, det synes jeg vi klarer, sier Mjølner-treneren.

Mjølner-spiller Børge Henriksen er fornøyd med lagets innsats.

– Å se så mange med krampe som likevel fortsetter, er fantastisk. Innsatsen var det ingenting å si på, sier han.

Laster Twitter-innhold