– De største Glimt-patriotene bor i Troms

Are Klevstad fra Skjervøy i Troms er blant landets mest ihuga Bodø/Glimt-supportere. På kampdagene går han alltid kledd i gult, han har bygget et Aspmyra i miniatyr på verandaen og han bruker å heise flagget når laget i hans hjerte vinner en kamp.

Glimt-fans på Skjervøy

Are Klevstad og Per Pedersen fra Skjervøy i Troms hevder selv at de er landets mest ihuga Glimt-supportere.

Foto: Privat

Are Klevstad på Skjervøy har vært i strålende humør de siste månedene. Kanskje ikke så rart siden favorittlaget Bodø/Glimt gjennom hele sesongen har holdt stø kurs mot eliteserien.

– Det har vært kjempeartig. Det startet litt trått, men etter det har det gått rett opp. Det har vært et kjempeartig år.

Hvordan vil du beskrive laget?

Bodø/Glimt-fans på Skjervøy

Ingen tvil om at her bor en Bodø/Glimt-supporter.

Foto: Privat

Bodø/Glimt-fans på Skjervøy

Aspmyra, avdeling Troms.

Foto: Privat
– De er god fysisk og er et godt spillende lag. Det har vist seg i kampene de har spilt mot eliteserielag at de holder nivået. Jeg synes Glimt har mye godt på gang. Og når generasjonen med guttene til Ørjan og Runar Berg kommer opp blir det virkelig fart i sakene.

Selv om Tromsø er nærmest, har Skjervøy hele tiden vært en Bodø/Glimt-bastion. Årsaken er nok at Glimt var det første nordnorske laget som gjorde det stort på nasjonalt nivå sier en annen Glimt-supporter på Skjervøy, Per Pedersen.

– Gjorde Nord-Norge kjent

– Glimt var det laget som slo seg fram og gjorde Nord-Norge kjent. Det var der gjennombruddet for Nord-Norge kom. Det er nok det som henger igjen. Jeg husker i 62/63 at det åpnet en gressbane i Nordkjosbotn som var en av Nord-Norges første baner. Da slo de Tromsø 5–1. Da var vi en guttegjeng her oppe som brukte å dele Skjervøy inn i fire lag. Jeg husker ikke var laget vårt het først, men vi døpte det med en gang om til Glimt.

Are Klevstad er blant landets mest ihuga Bodø/Glimt-supportere. På kampdagene går han alltid kledd i gult, han har bygget et Aspmyra i miniatyr på verandaen og han bruker å heise flagget når laget i hans hjerte vinner en kamp. Men det stopper ikke der.

– Drømmejobben min er å være materialforvalter i Bodø/Glimt og reise med laget på alle kampene. Det er min store drøm når jeg blir pensjonist.

Ville du gjort en god jobb?

– Jeg tror jeg ville gjort en kjempejobb. Vi skulle hvert fall hatt det artig, men det spørs om det hadde holdt til poeng, sier han og ler.

Poeng har det imidlertid blitt nok av i år. Mandag kveld tok Bodø/Glimts 19. seier og kunne med det feire opprykk fem serierunder før slutt.

– Der begynner gratulasjonsmeldingene å komme inn. Nå skal vel ikke telefon stå stille i kveld. Det var artig! Endelig tilbake i det gode selskap!

Hva betyr det for deg?

– Det betyr masse! Det blir kjempeartig neste år!