Tremannsbolig på Helgeland totalskadet etter brann

Beboerne ble evakuert og en mann i slutten av 40-årene ble fraktet til sykehus etter at det brøt ut brann i en bolig på Trofors i Nordland onsdag kveld.

brann_trofors_210218

Huset ble overtent og brannvesenet kunne bare jobbe med å å få kontroll og unngå spredning til nærliggende bebyggelse.

Foto: Rune Stabbforsmo

Like før klokken 23 meldte 110-sentralen i Bodø om en boligbrann på Trofors. Samtlige nødetater rykket ut til brannen og det ble raskt konstatert at huset var overtent.

Alle som bodde i tremannsboligen kom seg ut, men huset bygningen kunne ikke berges.

– Innsatsleder på skadestedet melder at boligen er fullt overtent. De konsentrerer seg nå om vern mot tilstøtende boliger, sier underbrannmesteren ved 110-sentralen.

Politiet meldte om mye røyk fra brannen og oppfordret beboere i nærheten til å holde vinduene lukket. Ett av nabohusene ble også evakuert på grunn av røykutviklingen.

Brannvesenet jobbet i går kveld og i natt nå med slokking og forsøkte å begrense faren for spredning.

Ifølge politiet skal 12 personer ha vært inne i leilighetskomplekset, men samtlige skal være rapportert å ha kommet seg ut av bygningen.

Foreløpig er det ikke meldt om skader, men politiet opplyser at én person får tilsyn av helsepersonell. Dette skal være en mann som oppholdte seg i leiligheten der politiet mener brannen startet.

Mannen i 40-årene er fraktet til sykehus i Mosjøen, hvor han ligger til observasjon etter å ha pustet inn røyk. Han skal selv ha meldt fra om brannen.

brann_Trofors2_220218

Like før midnatt meldte politiet at huset ikke var mulig å berge.

Foto: Rune Stabbforsmo