Tre varetektsfengslet – søker fortsatt etter Truls Henrik (23)

Politiet har fått medhold fra Hålogaland lagmannsrett til varetektsfengsling av samtlige av de tre involverte i saken om en antatt omkommet 23-åring som for to uker siden ble meldt savnet.

Søket foregår i dette området i Øksnes

I dette området i Øksnes har det foregått gjentatte søk.

Foto: Røde Kors

Politi- og påtalemyndigheten fikk lagmannsrettens medhold til varetektsfengsling av tre menn i forbindelse med savnet mann i Øksnes, Vesterålen. Hver av de tre er varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud.

Fra tidligere er én av de siktede allerede varetektsfengslet, noe den siktede og hans advokat har påklagd til Hålogaland lagmannsrett. Denne ble ikke tatt til følge.

I tillegg er de to øvrige involverte også varetektsfengslet melder Nordland politidistrikt.

Politiet: – Bra for den videre etterforskningen

En er siktet for uaktsomt drap eller å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand. Tingretten bestemte varetektsfengsling av denne siktede, men avgjørelsen ble anket.

To menn er siktet for å ha forlatt en person i hjelpeløs tilstand og/eller å ha bidratt til det. Tingretten gav ikke medhold til varetektsfengsling av disse, men politiet anket avgjørelsen. Lagmannsrettens avgjørelse angående alle de tre siktede mottok politiet nå i ettermiddag.

– Vi tar avgjørelsen til etterretning og mener det er bra for den videre etterforskningen at disse holdes i varetekt. Vårt mål er todelt; vi vil finne den savnede og vi vil finne ut hva som har skjedd med ham, sier etterforskningsleder Anne Margrethe Kleczka.

Hun sier at de nå jobber videre med etterforskingen som planlagt i samarbeid med Kripos. De kommer også til å gjøre flere søk etter den savnede.

Leteaksjon etter savnet 23-åring i Vesterålen

Både redningsscooter og en liten hurtiggående redningsbåt har vært brukt i søket etter den savnede 23-åringen.

Foto: Redningsselskapet

– Det var et lite opphold i søket i går, grunnet uvær i Vesterålen, men vi har ikke gitt opp å finne han, sier Kleczka.

– Ikke resultatet han ønsket

En av de siktedes advokat, Hanne Elise Skare sier de nylig mottatt kjennelsen og at det ikke var svaret de hadde ønsket.

– Jeg vil gå gjennom den og drøfte med min klient hvordan han forholder seg til den og om han ønsker å anke. Han begjærte seg løslatt i retten, så dette var ikke det resultatet han ønsket, sier hun.