NRK Meny
Normal

Har fått kontakt med ungdommene

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

De tre ungdommene fra Ukraina er nå hentet ned fra teltet der de oppholdt seg. – De var kalde, men i såpass bra form at de klarte å sitte på med skuterne ned til Lurfjellhytta, sier Harald Jakobsen.

Politiet i Salten satte i formiddag i gang full leteaksjon etter tre ungdommer på telttur. Det var ungdommene selv som varslet venner i Bodø om at de trengte hjelp.

Lørdag i 14-tiden ble de tre ungdommene funnet av letemannskapene, og de er i god behold.

– De var kald, men i såpass bra form at de kunne sitte på med skuterne ned til Lurfjellhytta. Der hadde to av de andre letemannskapene fyrt opp, slik at de får varme seg, sier operatør Harald Jakobsen ved Salten politidistrikt.

Dårlig telefonforbindelse

Politiet hadde sist kontakt med ungdommene i halv-ti tiden lørdag formiddag.

– Det er for mye vind til at redningshelikoptere kan ta av, men det er sendt ut både scooterpatruljer og Røde Kors-mannskaper til fots, sier operasjonsleder ved Salten politidistrikt, Vidar Lundås til nrk.no.

Det er vanskelige leteforhold i området.

Er ved basen

Politiet har ved 13-tiden fått kontakt med ungdommene. De oppholder seg ved basen som de har oppgitt tidligere og scooterpatruljen er på vei opp dit.

– Det er bra at de oppholder seg teltet. Vi har godt håp om å finne dem innen kort tid, sier operatør Harald Jakobsen ved Salten politidistrikt.

Fra Ukraina

Det er to menn og en kvinne i alderen 22–25 år fra Ukraina som er savnet. De skal være rimelig godt kledd etter forholdene.

– Men det er ekstremt vær i området så det kan fort bli kaldt i et telt, sier Jakobsen.

Fem skutere er på tur inn fra Lurfjell-området. I tillegg står en patrulje klar på Saltstraumensiden.

Det er også en koordinator for de frivillige på plass.

Tak blåst av

I Saltstraumen er halve taket til en privatbolig under oppføring blåst bort.

Åselistraumen bru og Saltstraumen bru er begge stengt. Det er lysregulering ved bruene, og politiet er oppgitt over at folk ikke overholder skiltingen. Mens de ventet på klarsignal til å passere bruen, så de selv bilister kjøre over.

– Folk utsetter seg selv for fare ved å kjøre over bruen når den er stengt, sier Jakobsen.