Hopp til innhold

Stort beslag på festival: – Stoffet var delvis pakket og klart for salg

Politiet har pågrepet tre personer etter et større narkotikabeslag på Værøy i Nordland.

Narkotika beslaglagt på Værøy

Politiet fant amfetamin pakket klart for salg under en aksjon på Værøy i Lofoten.

Foto: Politiet

De tre ble pågrepet under en aksjon i forbindelse med Midnight Sun Festival på Værøy i Lofoten torsdag.

Politiet gjorde beslag av amfetamin, hasj, marihuana og rivotril tabletter, etter å ha fått bistand fra politiet i Bodø.

– En narkotikahund søkte gjennom aktuelle områder på øya. I den forbindelse ble det gjort funn av en større mengde narkotika, sier Asgeir Jakobsen, politioverbetjent på Værøy til NRK.

Elektronika- og naturfestivalen Midnight Sun Festival på Værøy startet onsdag og varer fram til tirsdag i neste uke. Festivalen blir nå i sommer arrangert for første gang.

– Klargjort for salg

Politiet har pågrepet tre lokale menn. Det største beslaget, på nærmere 300 gram amfetamin, gjorde politiet i et privat hus på øya.

– Stoffet var delvis pakket, så det så ut for oss som om det var beregnet for videresalg, sier Jakobsen.

I tillegg gjorde politiet flere mindre beslag, hvor ytterligere en mann er siktet og vil få et forelegg.

– Det er rimelig store mengder med narkotika som er funnet. Det er straffelovens § 162, 2. ledd som anvendes. Det betyr at de involverte kan straffes med fengsel i inntil ti år for denne saken, sier han.

Ved avgjørelsen av om overtredelsen er grov, skal det særlig legges vekt på hva slags stoff den gjelder, kvantumet og overtredelsens karakter, opplyser politiet.

Mottok tips
Værøy i Lofoten

Politiet aksjonerte på Værøy etter å ha mottatt tips.

Foto: Jon Olav Larsen

Tidligere i uka ble det pågrepet totalt seks personer i Bodø som var på veg til festivalen. Da ble det beslaglagt mindre mengder med hasj, tabletter, amfetamin, ecstasy og LSD drypp, opplyser politiet.

– Det er tips fra lokalbefolkningen her som gjorde at vi gikk i gang med aksjonen på Værøy. Jeg er veldig godt fornøyd med at vi fikk en narkotikahund hit til å søke gjennom aktuelle områder. Vi ønsker at øya vår skal være trygg, sier Jakobsen.

Forebyggende

Politiet ønsker ikke at festivalen på Værøy blir forbundet med narkotika, og valgte derfor å sette inn ressurser for å forebygge salg og bruk av narkotiske stoffer på festivalområdet.

– Det er videre viktig at foreldre som sier ja til at deres barn skal kunne dra på festival også er trygg på at ungene skal slippe å bli tilbudt narkotika på festivalen.

Amfetamin

Politiet har beslaglagt amfetamin, hasj, marihuana og rivotril tabletter under Midnightsun-festivalen på Værøy i Lofoten.

Foto: Politiet