Én person alvorlig skadd etter møteulykke

Tre personer er sendt til sykehus med Sea King redningshelikopter, etter en møteulykke i Vindviktunnelen på fylkesvei 17 i Gildeskål mandag ettermiddag.

Tre personer er sendt til sykehus med Sea King redningshelikopter, etter en møteulykke i Vindviktunnelen på fylkesvei 17 i Gildeskål mandag ettermiddag.

De skadde ble hentet med redningshelikopter. FOTO: Joachim Kildal.

Operasjonsleder Tommy Bech i Salten politidistrikt forteller at det har vært en møteulykke mellom to personbiler inne i selve tunellen.

– Totalt fire personer involvert, der tre er sendt til sykehus i redningshelikopter. Den fjerde er sendt til legevakt lokalt.

Han kjenner ikke til skadeomfanget.

– Politiet er på stedet nå for åstedsundersøkelser og opprydding. Det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken.

Et felt er åpnet forbi ulykkesstedet, men kan bli stengt igjen i forbindelse med bilberging og åstedsarbeid. Det skal være til dels store materielle skader på kjøretøyene.

Lang kø

Avisa Nordland har snakket med Joachim Kildal, som kom til stedet kort tid etter ulykken.

Til NRK forteller Kildal at han først trodde det var snakk om veiarbeid, men at han snart fikk vite at det var snakk om noe mer alvorlig.

– Vi fikk beskjed om å kjøre til Skaugvollkrysset, men vi måtte stopper der, idet redningshelikopteret landet foran oss.

Han så at tre personer ble fraktet ombord i helikopteret, før det tok av mot Bodø igjen.

– Totalt stod vi der halvannen time, før vi fikk kjøre videre igjen.

Veien gjennom tunnelen – fylkesvei 17 – ble stengt etter ulykken, men begge felt ble igjen åpnet for trafikk noe før klokka 18.

Ukjent skadeomfang

Redningsleder Jakob Karlsen hos Hovedredningssentralen Nord-Norge fortalte tidligere i dag at de hadde rykket ut med et Sea King redningshelikopter.

Med seg hadde de mannskap fra Salten brann som var utstyrt med blant annet klippeutstyr.

Kommunikasjonssjef Randi Angelsen ved Nordlandssykehuset forteller klokken 18 at to av de tre er lettere skadet. Tilstanden til den tredje er alvorlig, men ikke livstruende, og vedkommende er stabil, sier hun.

Laster kart, vennligst vent...