Travel natt for politiet i Salten

En mann har blitt sparket i hodet mens han lå nede, en person har kommet med knivtrusler, en kvinne har blitt utsatt for vold, og politiet har blitt angrepet i glasshuset.

Bodø politihus

Polititjenestemennene fra Salten politidistrikt legger en travel natt bak seg.

Foto: Katrine Olsen Sørgård / NRK

Av fylkets politidistrikter har Politiet i Salten hatt den travleste natten.

– Vi har seks personer i arrest, og nesten alle må avhøres senere i dag, opplyser operasjonsleder Ivar Bo Nilsson til NRK søndags morgen.

Knivtrusler

Politiets travle kveld startet klokken 02:48. Da fikk politiet melding fra et sentrumsnært område i Bodø om at to personer sloss, hvor den ene holdt en kniv.

På stedet viser det seg at en person skal ha truet en annen person med kniv inne på en privat adresse.

– Når vi kom til stedet fortalte personen som holdt kniven at han ønsket å ta en person, sier Bo Nilsson.

Politiet fikk kontroll over situasjonen. Personen som ble truet med kniv ønsket ikke å anmelde truslene, men politiet velger likevel å anmelde hendelsen.

– Slik oppførsel er ikke innafor i det hele tatt, sier operasjonslederen.

Angrep politimann

En time senere ber en patrulje i Glasshuset om bistand. En person hadde blitt forsøkt ført ut av politiet, men patruljen blir oppholdt av en kvinne.

– Kvinnen er kjæresten til personen. Hun sparker, slår og river i stykker uniformen til en av tjenestemennene som prøver å føre kjæresten hennes ut av glasshuset, forteller operasjonslederen.

Nå er kvinnen anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann, og kjæresten hennes er anmeldt for ordensforstyrrelser og for å ha motsatt seg arrest.

– De sitter i arrest i dag og skal avhøres senere.

Voldelig adferd

Få minutter senere får politiet melding om slossing i sentrum, og patruljer blir sendt til stedet. Politiet får raskt kontroll over situasjonen, og må sende en person med ambulanse.

– Vitner fortalte at den skadde gikk i bakken, mens en annen person sparket han i hodet, sier operasjonslederen.

Den skadde personen har antageligvis brukket nesen, og har mulig fått andre skader etter volden.

– Når vi kommer til et slikt sted, og en person åpenbart er skadet, så har noe skjedd, og derfor tok vi med en mann til arrest og han skal avhøres senere i dag.

Klokken 05:20 ringer legevakta til politiet. De forteller at mer vold har blitt utført denne natta, da en dame har kommet inn med skader etter vold utført av kjæresten.

Ellers rolig natt

For de andre politidistriktene har natten vært som lørdagsnatter flest. Kun politiet i Helgeland forteller at de har hatt litt ekstra å hanskes med.

– Vi hadde litt ekstra ordensforstyrrelser og mer beruselse enn vi normalt regner med, forteller operasjonsleder Rune Ler.

For Midte Hålogaland har kvelden vært rolig, og de har kun fått noen naboklager om festbråk.