Travel natt for politiet

Brudd på besøksforbud, mann med øks og festbråk er noe av det politiet i Nordland har meldt om natt til søndag.

politi
Foto: LIEN, KYRRE / SCANPIX

– Dette har vært en natt som absolutt skiller seg litt ekstra ut, det har stort sett gått i ett og vært mange uttrykninger, forteller Marius Skålvoll operasjonsleder ved politiet på Helgeland.

For det har skjedd spesielt mye for politiet på Helgeland. Natten har bydd på mye festbråk og ordensforstyrrelser.

Flere grove saker

I Sandnessjøen ble en mann i 20-årene pågrepet og satt i varetekt for å ha brutt seg inn i leiligheten til den fornærmede og brøt da besøksforbudet han var pålagt.

Politijakt politibiler e18 Lillesand
Foto: Elisabeth Grosvold

– Det er en av de grovere sakene som har skjedd i løpet av natten, sier Skålvoll.

På Dønna fikk politiet inn en melding i natt om en beruset mann i 50-årene som gikk rundt meg øks.

– Vi fant også en kniv på mannen, han ble og pågrepet og sitter nå i varetekt og skal avhøres i løpet av dagen, forteller Skålvoll.

Mye festbråk

Resten av kvelden har alle politistasjonene twitret om mye festbråk i hele distriktet. Det var mye festligheter i Mosjøen, der politiet rykket ut til flere privatadresser grunnet klager på festbråk.

Politiet fikk også en anmeldelse fra en dame i Brønnøysund som ble frastjålet vesken sin på et utested. En overstadig beruset mann måtte hentes av ambulanse ved drosjekøen på Mo i halv fire tiden.

Operasjonsleder Jan-Erik Solheim ved politiet i Midtre Hålogaland kan melde om at det har skjedd mye lenger nord i politidistriktet også.

– Det har vært en del klager på festbråk og beruset folk i hele distriktet. Hos oss har den groveste saken vært mistanke om promille kjøringen på Leknes, men ellers har det vært en kveld preget av å stoppe feststøy, sier Solheim.

Han tror ikke det er umulig at festligheten kan ha noe å gjøre med alle festivalene som arrangeres. For også hos politiet i Salten har det gått jevnt hele natten.

– Det har vært bortvisninger, ordensforstyrrelse og promillekjøring i Salten også, forteller operasjonsleder Tommy Bech.