NRK Meny
Normal

– Vi fortsetter søket i ukesvis om vi må

Søk med undervannskamera etter savnede Vidar Solvang fra Fauske etter vannscooterulykka i helga har ikke ført frem. Men søket vil fortsette.

Leter etter mann på Fauske
Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / NRK

– Vi har foreløpig avsluttet søket med undervannskamera uten resultater, sier konstituert lensmann i Fauske, Robin Johnsen.

Politiet har siden lørdag i forrige uke søkt etter fauskemannen Vidar Solvang i området der han forsvant etter ulykka. Mannskap på båtene som har søkt under vann har gitt tilbakemelding om at sikten er begrenset.

– Det er lite sannsynlig at vi finner han med undervannssøk etter nesten tre dager, så nå gjør vi i hovedsak strand- og landsøk, sier Johnsen til NRK.no.

– Målet er å finne han og vi fortsetter søk i dagene og ukene fremover.

Politiet i Salten har bedt om bistand fra Røde Kors og Sivilforsvaret som stiller med båter og båtførere, i tillegg vil bruk at fly fra flyklubben vurderes for å gjennomføre overflatesøk fra lufta.

Mandag ettermiddag gikk politiet ut med navnet hans i samråd med familien.

(artikkelen fortsetter under)

Store styrker leter etter en mann som er savnet etter en vannscooterulykke på Fauske i Nordland. Flere dykkere er satt inn i søket.

Vidar Solvang (43) fra Fauske er savnet etter en vannscooterulykke lørdag ettermiddag.

– Ikke mistanke om promille

43-åringen har vært savnet i snart tre døgn, etter at han falt i vannet fra en vannscooter rundt 500 meter fra land utenfor Fauske sentrum. En annen mann i 20-årene ble reddet opp i en båt og kom fra ulykken uten livstruende skader.

– Hva vet dere om årsaken til ulykka så langt?

– Vi startet etterforskningen allerede samme kvelden og avhørte vitner og de involverte. Så hva som skjedde har vi et ganske godt bilde av, men fortsatt er det noen uavklarte temaer, sier Johnsen.

Blant annet er det uklart hvorfor vannscooteren ikke stoppet etter de to mennene falt av.

– Alle detaljene er ikke på plass og vi jobber videre med etterforskningen, men hovedfokuset nå er å finne den savnede.

– Er det mistanke om at alkohol var med i bildet?

– Det er jo allerede kjent at dette skjedde i et utdrikningslag. Derfor vil jeg gjerne presisere at det ikke er mistanke om at savnede som kjørte vannscooteren var påvirket av alkohol, avslutter han.

Laster kart, vennligst vent...

Ulykka skjedde i Fauske kommune i Nordland.