Trampoline fløy gjennom lufta

Årets første høststorm er på vei nordover. I Sandnessjøen feide vinden en trampoline ut av en hage og ut på veien.

Mange nordlendinger fikk i formiddag en føling med hva vi har i vente i dagene framover. Kulingkast og regnbyger vil sette sitt preg på værsituasjonen resten av uka.

Flere flergesamband i Vesterålen og på Helgeland har i dag vært innstilt i perioder og i Narvik blåste et tre ned over jernbanesporet ved Sjømannskirka.

– Vi har et lite, hissig lavtrykk som er utenfor Helgeland nå og på tur nordover i full fart. På observasjonen er det sterk kuling på Sklinna fyr, det er stiv kuling på Røst, og det forventes at det blir mer vind utover dagen, sier vakthavende meteorolog Eli Anne Ersdal.

Det er uværet sørpå som nå beveger seg nordover. Store nedbørsmengder har ført til flom og oversvømmelser, og i Flå i Buskerud er flere personer evakuert etter et jordras.

Her kan du se hvordan nedbøren beveger seg:

Værradar for Nordland og Troms

Værradar for Norden

Nordland

Værbilde for Nordland, Troms og Finnmark.

Storm i formiddag

Enkelte steder blir det storm i dag, men det vil gå fort over.

– Sør i Nordland blir det en kortvarig liten storm, det samme blir det i Lofoten og Vesterålen. Inne i Vestfjorden kan det faktsik komme opp i kortvarig, full storm i formiddag, men utover ettermiddagen vil det stilne litt, sier Ersdal.

De fine høstdagene ser nå ut til å være over, men det blir fremdeles høye temperaturer i dag og i morgen.

Endringer i trafikken

Rørviktunnelen i Vågan er stengt etter at vinden tok tak i en stabel byggeplater som lå lagret utenfor tunnelen. Tunnellen har vært stengt i flere timer, og arbeidet med å sikre området er i gang.

Dårlig vær gjør at fergesambandet Bodø-Moskenes-Værøy-Røst er innstilt fra Bodø klokka 16.30, det er også returen fra Moskenes klokken 19.00.

Fergesambandet på fylkesvei 81, Skutvik-Osan, er innstilt.

På sambandet Svolvær-Skrova-Skutvik er avgangen fra Svolvær klokka 16.00 innstilt, fra Skrova klokka 16.40 og avgangen fra Skutvik klokka 18.30 er også kansellert.

Veolia innstiller rutetur fra Solfjellsjøen klokka 07.30 og retur fra Vandve klokka 07.55 i morgen 08.oktober. Ruten vil gå som normalt fra og med rutetur fra Solfjellsjøen kl. 11.00.

Værmeldingen fra yr.no

TORSDAG:

Helgeland og Saltfjellet: Sørvestlig sterk kuling på kysten, kortvarig liten storm. Fra i ettermiddag minking til sørvestlig liten kuling, først i sør, i kveld frisk bris. Regnbyger, men i kveld lettere vær.

Salten, Ofoten, Lofoten og Vesterålen: Sørlig stiv kuling, sterk kuling i Lofoten. Fra i formiddag sørvestlig liten storm, i kveld minkende til liten kuling. Regnbyger.

FREDAG:

Nord-Helgeland og Saltfjellet: Sørvestlig bris, på kysten liten kuling 12, fredag ettermiddag minkende til frisk bris 10. Spredte regnbyger, men også noe sol.

Salten, Ofoten, Lofoten og Vesterålen: Sørvestlig frisk bris 10, på kysten periodevis stiv kuling 15. Fra fredag ettermiddag sørvestlig bris, periodevis liten kuling 12 på kysten. Skyet. Regn av og til.