Trakk pistol og ranet Coop-butikk

Med en ladd pistol truet den rusede mannen til seg varer fra Coop Mega på Fauske.

Coop Mega Fauske

Mannen var på vei ut mellom kassene med ølposen da han ble stoppet. Da trakk han pistol.

Foto: Ronald Jacobsen

Mannen ble stoppet av en ansatt i det han skulle til å forlate butikken, uten å ha betalt for varene. Det var i den forbindelse at han tok fram en ladd pistol og truet den ansatte.

Mannen tok deretter med seg varene og forlot butikken.

Overga seg

Pågripelsen skjedde i Fauske sentrum klokka 08.35 – ett kvarter etter at politiet fikk meldingen om ranet.

– Han ble fort gjenkjent etter beskrivelsen vi hadde. Politiet tok ut sine våpen i forbindelse med pågripelsen, men den mistenkte la ned sitt våpen når politiet tok kontakt. Selve pågripelsen var udramatisk, sier politiadvokat Viktor Madsen i Salten politidistrikt til NRK.

Hadde kniv

Coop Mega Fauske

En ansatt ved Coop Mega på Fauske ble truet med pistol.

Foto: Ronald Jacobsen

I tillegg til en pistol ble det også funnet kniv på den pågrepne mannen.

– Ble mannen vurdert som farlig for andre?

– Ikke umiddelbart. Men ranshandlingen er jo svært alvorlig og situasjonen ble håndtert deretter. Politiet var bevæpnet under pågripelsen, sier Madsen.

Var ruspåvirket

Politiadvokat Viktor Madsen, Salten politidistrikt

Politiadvokat Viktor Madsen, Salten politidistrikt.

Foto: Lars-Bjørn Martinsen / NRK

Den pågrepne er en mann i 30-årene, bosatt Salten. Han var ruspåvirket da ble pågrepet av politiet. Mannen er nå tatt inn i politiets arrest og vil bli vurdert framstilt for varetektsfengsel.

– Politiet er på stedet og følger opp de ansatte. En ansatt ble truet med pistol som ble rettet mot vedkommende. Det er selvfølgelig en svært dramatisk opplevelse for dem som opplevde det. De ansatte vil også til bli avhørt og få tilbud om videreoppfølging dersom de har behov for det, sier Viktor Madsen til NRK.

Følger opp de ansatte

De ansatte på dagligvarebutikken skal etter forholdene ha håndtert hendelsene fint, forteller administrerende direktør Lars Arve Jacobsen i Coop Nordland.

– Dette er kanskje noe av det mest alvorlige og opprivende for dem som er involvert i slike episoder. Vi tar kontakt med de ansatte i butikken for å kartlegge hvordan situasjonen er, så tilbyr vi dem profesjonell oppfølging dersom det er behov for det, sier han.

Han sier de vil følge opp både de ansatte og saken videre, slik at de kan lære av det som har skjedd.

– Det skjer heldigvis uhyre sjeldent, og jeg kan ikke huske at det har skjedd tidligere her, vi har årlige revisjoner og gjennomgang av rutiner i tilfelle slikt skjer, men vi kan aldri være forberedt godt nok, det kommer jo veldig brått på. Vi kjører ranskurs på ansatte og øver på dette her, slik at vi kan være best mulig utrustet når det en sjelden gang inntreffer, avslutter Jakobsen.