Trailersjåfør måtte amputere foten

Trailersjåføren som ble sittende fast etter at han kjørte i en fjellvegg på Senja er ved godt mot selv om han måtte amputere den ene foten. – Jeg vet ikke om jeg skal kalle meg heldig eller uheldig, sier Jan Erling Hals.

Ulykke

Det er seks dager siden Jan Erling Hals kjørte i fjellveggen på Senjahopen på Senja og ble sittende fast i kjøretøyet i fire timer.

Foto: Rune Benjaminsen

Det er Vesterålen Online som har snakket med Jan Erling Hals som ligger alvorlig skadet på Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø.

Det er seks dager siden han kjørte i fjellveggen på Senjahopen på Senja og ble sittende fast i kjøretøyet i fire timer.

Fra sykesenga forteller Andøy-mannen at han er ved godt mot.

– Jeg er kritisk skadd, men det er ikke livstruende. Det går i bølgedaler med meg nå. Jeg får mye smertestillende medisiner, og også en veldig, veldig god pleie av svært dyktig personale her på sykehuset, sier Hals til avisen.

Glad han lever

Hals er glad han berget livet, selv om han måtte amputere den ene foten.

– Jeg vet ikke om jeg skal kalle meg heldig eller uheldig. Jeg var veldig nær å ikke overleve det som skjedde. Men jeg har altså pådratt meg svært alvorlige skader. Jeg satt fast i kjøretøyet i godt over fire timer. Den ene foten er amputert, og den andre er mye maltraktert. Men alt i alt ser det nå bra ut, sier andværingen.

Ulykken skjedde i Mefjorden et stykke før Breitindtunnelen. Traileren kjørte av veien på innsiden og inn mot fjellveggen.

– Mannskapet gjorde sitt ytterste

Hals forteller at han synes det verste er at redningsmannskapene som skulle hjelpe han ikke hadde godt nok utstyr. Vinsjen på brannbilen som skulle få løs rattet var så dårlig at den ikke kunne brukes.

– Det er ille at jeg satt fast i fire timer, men jeg vil understreke at mannskapet gjorde sitt ytterste, avslutter han.