NRK Meny
Normal

Rev med seg 50 meter autovern i utforkjøring

Sjåføren ble skadet etter at en trailer kjørte av veien ved Yttervika i Rana kommune.

Trafikkulykke i Skamdalen

VAR PÅ TUR SØROVER: Trekkvognen er norsk, men det er uklart hvor traileren er hjemmehørende, opplyser politiet.

Foto: Frank Nygård / NRK

Politiet på Helgeland fikk like før klokken 09.30 onsdag formiddag melding om at en trailer hadde kjørt av E6 ved Yttervika i Rana kommune.

Fra Helgelandssykehuset i Mo i Rana fikk NRK opplyst onsdag formiddag at sjåføren er alvorlig skadet og at tilstanden er ustabil. Ifølge sykehuset har mannen pådratt seg hode- og ryggskader og ligger til behandling ved intensivavdelingen.

– Lette skader

Klokka 17 opplyser sykehuset av skadene var av lettere art, og at mannens tilstand nå er stabil. Mannen ligger fortsatt til observasjon på intensiven.

Rev med seg 50 meter autovern

Ifølge politiet skal det dreie seg om en dansk trailer, men det er enda ikke bekreftet. Vogntoget fikk store skader i utforkjøringen.

50 meter autovern ble ødelagt etter sammenstøtet, og politiet avhører nå vitner på stedet.

– Sjåføren er fraktet til sykehus i Mo i Rana med ambulanse. Kjøretøyet står ganske bra ned i skråningen, sier operasjonsleder Rune Leer i Helgeland politidistrikt.

Går som normalt

Trafikken går nå normalt forbi stedet. Det er ventet at bilberging starter rundt klokken 17, noe som vil medføre at vegen kan bli stengt i perioder på opptil 30 minutter.

Operasjonsleder Rune Leer forteller at traileren var på tur sørover.

– Trekkvognen er norsk, men det er uklart hvor traileren er hjemmehørende. Vi har foreløpig ikke fått bekreftet nasjonaliteten på sjåføren.

Laster Twitter-innhold
Trailer kjørte av veien ved Yttervika i Rana kommune

Politiet på Helgeland fikk like før klokken 09.30 onsdag formiddag melding om at en trailer hadde kjørt av E6 ved Yttervika i Rana kommune.

Foto: Frank Nygård / NRK
Laster kart, vennligst vent...