NRK Meny
Normal

Barneteater stengte fylkesvei

Positivt tiltak sier Trygg Trafikk.

Sirkusprinsesser

Trygg Trafikk mener at bilister bør være mer oppmerksomme på barn som ferdes ute i trafikken.

Foto: Kari Mette Skreslet / NRK

Søndag ettermiddag stengte barneteatergruppen The Øvre Valnesfjord Amatørteater fylkesveien i Valnesfjord i Nordland for å fremføre teaterstykket Sirkus Zalto som fokuserer på trafikksikkerhet.

– Teaterstykket bygger på et konsept som er utviklet av Trygg Trafikk med samme navn. Vi har fokusert på trafikk og trafikksikkerhet for å lære barna gode vaner når de ferdes ute i trafikken. Siden teaterstykket handler om trafikksikkerhet synes vi at det både var naturlig og morsomt å ha forestillingen midt i Kosmokrysset, forteller Kjersti Falck som er leder for barneteateret.

LES OGSÅ: Trygg trafikk vil stille krav til fotgjengerne

Levende esel

Med tilatelse fra lokalt politi og Statens Vegvesen stilte barneteateret opp med et levende esel, buss og en bil for å gjøre teaterstykket mer realistisk.

– Sirkus Zalto er et teaterstykke om en sirkusdirektør som vil bli trafikkpoliti, men som blir tatt bilde av mens hun kjører for fort, snakker i mobiltelefon og drikker kaffe, så den karrieremuligheten faller i grus, oppsummerer Falck.

(saken fortsetter under bildet)

Legger sirkusmanesjen

Her legger ungene ned sirkusmanesjen i Kosmokrysses i Valnesfjord.

Foto: Kari Mette Skreslet / NRK

Harald Heieraas er distriktsleder for Trygg Trafikk i Nordland, han er veldig glad for at barneteateret tar trafikksikkerhet på alvor.

– Det er bra at teateret fokuserer på et tema som er veldig aktuelt. Det er alt for mange voksne som er uoppmerksomme i trafikken og fokuserer på andre ting når de kjører, sier han.

Neglisjert område

– Dette er et flott tiltak for å lære barn og unge om hvordan de burde fredes og oppføre seg i trafikken. Det er viktig å lære inn god adferd i tidlig alder, slik at de tenker seg om når de ferdes ute i trafikken, forteller Trygg Trafikk-lederen.

På fylkesveien i Valnesfjord finnes det ikke gang- og sykkelstier der barn kan ferdes trygt.

– Det er absolutt ikke vanlig å sperre av veien for et teaterstykke slik som de har gjort her. Jeg synes at det er flott at bilistene blir oppmerksomme på at barn ferdes langs fylkesveien. Det bør de også ha i tankene når de er ute og kjører. Dette er et område der det ikke blir investert mange kronene i de myke trafikkantene, sier distriktslederen.

Politimester Bastian

Med lisens til å sprute

Vetle Sigurd Kosmo synes at det er morsomt å sprute på folk med vannpistol.

Foto: Kari Mette Skreslet / NRK

Vetle Sigurd Kosmo spilte sirkusklovn i forestillingen og er fornøyd med egen innsats.

– Det var veldig gøy å spille klovn. Det morsomste var å spute vann på sirkusdirektøren. Jeg har vært med i mange teater før, en gang spilte jeg politimester Bastian. Det morsomste var å vise publikum det vi har øvd på lenge. De synes at vi var veldig flinke, avslutter sirkusklovnen.