NRK Meny
Normal

Trafostasjon i Bodø eksploderte

– Vi hørte det eksplodere under bena våre, det var så kraftig at vi skjønte noe var alvorlig galt, sier Frank Laurits Jensen i Bedre Reklame. Så mistet store deler av Bodø strømmen.

Frank Laurits Jensen i Bedre Reklame i Bodø

HØYT SMELL: Frank Laurits Jensen og kollegene i Bedre Reklame måtte evakuere bygningen etter eksplosjonen.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell

– Vi var akkurat ferdig med morgenmøtet vårt sånn rundt 08.30, da det eksploderte. Like etterpå gikk strømmen. Jeg gikk ut for å se hva det var, og da så jeg at ståldøra på trafostasjonen var blåst ut, sier Jensen.

Bedre Reklame har kontorer i samme bygg som Nordlandsnett i Siverts Nilsens gate i Bodø.

Fryktet gassutvikling

Strømbrudd i Bodø

Brannvesenet er på plass i Sivert Nilsens gate.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Han kastet seg på telefonen og ringte Salten kraftsamband.

– Vi fikk beskjed om å komme oss ut på grunn av at det kan være gassutvikling. Det kom mye røyk ut av trafostasjon, og like etterpå kom Bodø energi og brannvesenet til stedet.

Nå venter de på å kunne fortsette arbeidet. Men først skal Bodø energi og brannvesenet sikre at det er ikke noe fare for gass inne i lokalene.

– Smellet var så høyt at det satte en støkk i oss. Det var skremmende. Nå håper vi bare å få komme inn på kontorene, for vi har jo en jobb vi skal gjøre, sier Jensen.

Flere tusen ble uten strøm

Ifølge Bodø Energi har alle deres abonnenter fått tilbake strømmen i Bodø, men nettet er sårbart på grunn av overbelastning. Flere tusen husstander og mange bedrifter var uten strøm etter at en trafo-kiosk eksploderte i Bodø ved halv ni-tiden mandag.

– Det er veldig sjeldent at man opplever feil i to hovedstasjoner samtidig, jeg har aldri opplevd det på de 15 årene jeg har vært her. To kabler sliter nå med overbelastning, og man kan oppleve blinking av strømmen utover dagen, men vi håper at det blir stabilt snart, sier Harald Martin Andreassen, direktør i Nordlandsnett.

Trafostasjon ekploderte i Bodø

Brannvesenet var raskt på stedet etter eksplosjonen i Sivert Nilsens gate i Bodø.

Foto: Kåre Riibe Ramskjell / NRK

Video

Distriktsnyheter fra Nordland. TV
Nyhetsreportasje fra NRK.
Hver dag havner store mengder med dårlig renset kloakk rett ut i fjordene våre. En rekke store norske kommuner bryter nemlig rensekravene viser NRKs kartlegging.