NRK Meny
Normal

En person omkom etter utforkjøring

En person skal ha omkommet i ei trafikkulykke på fylkesvei 74 i Nord-Trøndelag. Bilen havnet i elva Sandøla, og to personer er hentet opp fra elva.

Ulykke Grong

HAVNET I ELVA SANDØLA: Bilen kjørte utfor på fylkesvei 74, som går fra Grong mot Lierne og Gäddede i Sverige.

Foto: Knut Inge Seem / NRK

Ulykka skjedde rett før klokken 15 fredag på fylkesvei 74 i Nord-Trøndelag, ikke så langt fra Grong, og redningshelikoptre og luftambulanse ble sendt til stedet.

Det var en mann og kvinne i bilen, og mannen på 22 år skal ha omkommet av skadene. Den andre personen er sendt til sykehus.

– En person er fløyet til sykehus, antatt moderat skadet. Og en person er omkommet, sier operasjonsleder Svein Olav Bruun ved Nord-Trøndelag politidistrikt til NRK.

De to skal være fra Nordland. Jenta skal være sendt til sykehuset i Namsos.

– Kvinnen som er 17 år gammel fikk lettere skader. Vi vil ikke gå ut med bostedtilhørelse før de pårørende er informert, sier Bjørn Haugen, operasjonsleder ved Nord-Trøndelag politidistrikt.

Full utrykning

Hovedredningssentralen i Sør-Norge fikk beskjed om ulykka klokka 14.50 og sendte et Sea King tavgårde. Men Sea Kingen snudde, for det var allerede sendt luftambulanse fra Trondheim og Brønnøysund til ulykkesstedet, opplyser HRS.

Det ble også sendt ut dykkere.

Ingen vitner

Politiet vet ikke hva som er årsaken til ulykken.

– Det vet vi ikke noe om, men det håper vi å få klarhet i, sier operasjonsleder Svein Olav Brun.

Det skal ikke ha vært vitner til selve utforkjøringen.

Brann- og redningsmannskapene har forlatt stedet, mens politet er igjen for å vente på Statens vegvesen. De skal sammen gjøre tekniske undersøkelser på stedet.

Det skal ikke ha vært vitner til selve utforkjøringen.