Hopp til innhold

Seks personer sendt til sykehus etter frontkollisjon i tunnel

Tre voksne og tre barn ble i ettermiddag sendt til sykehus med luftambulanse etter en frontkollisjon i Kalviktunnelen på E6 i Sørfold.

Trafikkulykke Sørfold

Brannvesenet skumla først bilene for å forhindre brann inne i tunnelen. Deretter ble bilene hentet ut av bilbergere. Det var lange køer på stedet.

Foto: Leserbilde

  • Siste: Ingen personer ble alvorlig skadd i trafikkulykken, opplyser Nordlandssykehuset overfor NRK kl 18.36. Veien er nå åpnet, etter å ha vært stengt i over tre timer.

– Det ser heldigvis ut til å ha gått bra med de involverte, sier medievakt ved Nordlandssykehuset, Børre Arntzen.

Han sier totalt seks personer ble sendt til Nordlandssykehuset etter trafikkulykken i Sørfold.

– De har blitt sjekket og er ikke alvorlig skadd. De vil bli skrevet ut i kveld.

Tunnel trafikkulykke kø sørfold

Totalt seks personer ble sendt til Nordlandssykehuset etter trafikkulykken i Sørfold.

Foto: Lars-Egil Mogård

Veien stengt i flere timer

Det var like før klokken 15.30 at politiet fikk melding om ulykken.

– Det skal dreie seg om en front mot front-ulykke inne i tunnelen. Vi har foreløpig ingen opplysninger om hvorvidt de fem som ble sendt med luftambulanse satt i samme bil, opplyser operasjonsleder i Nordland politidistrikt i Salten, Ina Selfors.

Veien var stengt i over tre timer, før den åpnet like etter kl 18.30.

Syv personer involvert i ulykken

Totalt åtte personer var involvert i ulykken. To personer kom fra sammenstøtet uten personskader. Brannvesenet har skumlagt bilene for å forhindre brann. Det er nå lange køer på stedet og det er usikkert når veien kan åpne igjen.

– Det jobbes nå med å få hentet ut de involverte bilene inne i tunnelen. Dette kan ta litt tid og det er foreløpig for tidlig å si noe om når veien kan åpnes.

Omkjøring via Sverige

Tunnelene i Sørfold er beryktet for å være smale og mørke, men Kalviktunnelen skal være en av de bedre tunnelene, ettersom strekningen er forholdsvis rett. Tunnelen er en av de eldste tunnelene i kommunen og ble åpnet i 1966.

I følge Statens Vegvesens nettsider er den under planlagt oppgradering i 2018 for å oppnå et høyere sikkerhetsnivå. Prosjektet er en del av et nasjonalt prosjekt som omfatter oppgradering av alle riksvegtunneler til tunnelsikkerhetsforskriften.

Der stilles det høyere krav til blant annet til nødkommunikasjon, tydeligere merking av nødutganger, bedre ventilasjon og bedre belysning.

På denne strekningen av E6 er Sverige eneste omkjøringsmulighet.