Toppturene blir elektronisk

Registreringen til 3-topp og 7-toppsturene i Bodømarka blir elektronisk. Turistforeningen håper på enda flere deltakere i år.

Keiservarden

Folk på tur opp til Keiservarden under fjorårets toppturer.

Bodø og omegn Turistforening innfører et system for elektronisk registrering av deltakerne i årets topptur-eventyr. I fjor var det 4409 deltakere og det blir trolig enda flere i år, sier daglig leder i Bodø og omegns Turistforening, BOT, Berit Irgens.

– Ja, vi tror det. Vi er forberedt på at det godt kan bli fem tusen deltakere eller gjerne enda flere, sier Irgens.

Berit Irgens, daglig leder i Bodø og omegns Turistforening

Berit Irgens, daglig leder i Bodø og omegns Turistforening lanserer elektronisk registrering til årets toppturer. Bildet er tatt under en tur på Bremnestinden.

Foto: Hedvig Pedersen

Nytt registreringssystem

Det nye systemet ligner på det systemet som kulturhuset eller kinoen har der folk må melde seg og betale på internett. Så må man skrive ut en strek-kodebillett som man må ta med seg til start, der den blir scannet før start og etter at man er kommet i mål. Slik kan deltakerlista oppdaters kontinuerlig, forteller Irgens.

– I fjor var det så mange deltakere at vi skjønte at vi trengte et mer moderne system for å holde orden på deltakerne. Vi satt og førte inn deltakerkort som var skrevet for hånd.

Registrering til topptur -09

Stort antall deltakere har ført til nesten kaotiske tilstander for de som har ført inn registreingsopplysningene.

Foto: Henrik Dvergsdal

– Åtte personer satt og registrerte opplysningene i våre systemer og selv med å ta natta i bruk greide vi ikke å være ajour. Pluss at det var lett å mistforstå hva håndskrifta betydde. Derfor tror vi at det nye systemet blir kjempebra, sier Irgens.

Suksess

Både Bergen og Stavanger har slike toppturer fra før, og i friluftslivets år i 2005 startet BOT en ny tradisjon i Bodø ved å arrangere en tur som er innom 7 sentrale topper i den nære Bodømarka. Det startet med drøyt seks hundre deltakere, men har økt i omfang hvert år .

– Årsaken til suksessen er at det er tydelig at folk synes dette er artig å være med på. Det er et arrangement som folk har omfavnet på linje med Parkenfestivalen o.l. Det går en friluftbølge over landet, folk har oppdaget at det er en flott familieaktivitet, god rekreasjon og trim. Men det er overraskende at det har vært deltakerekord hvert år, sier Berit Irgens.

Topptur på Keiservarden 2009

Slik så det ut på Keiservarden under fjorårets topptur.

Foto: Henrik Dvergsdal

Alle kan delta

Søndag 6. juni går årets 3- og 7-toppstur av stabelen i Bodø. Barn, ungdom og voksne som holder seg i form ved jevnlig turgåing, kan finne en passende tur og gjennomføre den uten problem. Valget står mellom 3-toppstur (ca 10 km) og 7-toppstur (ca 25 km).

- Dette kan de aller fleste greie, forteller Irgens. Men man bør ha gått samme distanse før. Og man bør ha godt fottøy og rikelig med vann og mat med seg. Vi har jo hatt to tre-åringer som har gått 3-toppstur på egne ben, så det beviser vel at det er gjennomførbart for de fleste, sier Irgens.